Απομακρύνθηκε διευθυντής σχολείου μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Απομακρύνθηκε διευθυντής σχολείου μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απομακρύνθηκε από τη θέση του ο διευθυντής σχολείου στη Νέα Στύρα Ευβοίας, ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για καταγγελίες εις βάρος του περί «απρεπούς συμπεριφοράς».

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε σχετικά: «Με το που το μάθαμε, ζητήσαμε την απομάκρυνσή του και θα περιμένουμε την ΕΔΕ. Εμείς θεωρούμε ότι κάποιος είναι-δεν ειναι αθώος, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες είναι αθώος. Είμαστε κράτος δικαίου. Εγώ ενημερώθηκα προχθές και ζήτησα την ίδια μέρα την απομάκρυνση του εκπαιδευτικού, η οποία και υλοποιήθηκε».

Ακόμη, ο κ. Γαβρόγλου έχει ζητήσει λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Πάντως, μεχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, ο καταγγελλόμενος εκπαιδευτικός θα βρίσκεται εκτός σχολικής μονάδας, σε άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει επώνυμες καταγγελίες από γονείς για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους από τον εν λόγω εκπαιδευτικό.

Σημειώνεται, ότι χθες το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι διενεργείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας ΕΔΕ, «προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες γονέων σχετικά με απρεπή συμπεριφορά εκπαιδευτικού Δημοτικού Σχολείου της Εύβοιας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή