Πράσινο φως από EWG για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Πράσινο φως από EWG για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Πράσινο φως» έδωσε η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group για την επί της αρχής ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Οι σύμβουλοι των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν ότι έχουν ολοκληρωθεί 89 από τα 113 προαπαιτούμενα που έπρεπε να είχε υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να υλοποιηθούν πριν την πρώτη εκταμίευση των δόσεων.

Το ύψος της εκταμίευσης, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στα 6 και 7 δισ. και να δοθεί σε δόσεις, με την πρώτη να φτάνει στα ελληνικά ταμεία μέσα Φεβρουαρίου, αν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα.

Το Εuroworking Goup επίσης αποφάσισε πως η δεύτερη εκταμίευση θα εξαρτηθεί από την σωστή εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αλλά και μια αρκετά ικανοποιητική πρόοδο στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί και το πράσινο φως από τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα ανοίξει τον δρόμο για τις διαδικασίες σε μία σειρά από ευρωπαϊκά κοινοβούλια και τελικά την έγκριση της εκταμίευσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή