ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Περίπου 50 κουκουλοφόροι προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Η ένταση συνεχίστηκε και στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη

Υπήρξε ρίψη αντικειμένων εκατέρωθεν, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση.

Αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια σε άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες

Επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου.

Πολίτες που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν προς τον κύριο όγκο του συλλαλητηρίου για την μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, πέρασαν μπροστά από την κατάληψη «Σχολείο».

Τότε, αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη, τους επιτέθηκαν πετώντας τους μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο, ενώ από την επίθεση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Πηγή: Τhestival.gr / Thessnews.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ