Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας

4' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ξημερώματα της Τετάρτης περιμένουμε πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με ασθενείς κατά βάση βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400μ στην Ανατολική Θεσσαλία, από τα 400μ στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια, πάνω από τα 500μ στην Πελοπόννησο και πάνω από τα 600μ στη Β. Κρήτη (Χάρτης 1). Τα υψόμετρα είναι ενδεικτικά και πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις μπορούν να σημειωθούν σε χαμηλότερα υψόμετρα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στην χιονισμένη Πάρνηθα, η θερμοκρασία άγγιξε τους -3 βαθμοί κελσίου, ενώ όπως φαίνεται από τις εικόνες του forecastweather.gr από το καταφύγιο Μπάφι, το τοπίο είναι ντυμένο στα «λευκά». Λίγο μετά τις 12 αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο, όπου νωρίτερα διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης.

 

 

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας-1

Στο Ανατολικό Πήλιο, τη Φθιώτιδα και τα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ αργότερα αναμένουμε βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις, με ένταση 7-8 μποφόρ (Χάρτης 2).

Υποχώρηση των ψυχρών αέριων μαζών από τη χώρα μας προβλέπεται από την Παρασκευή 26/01 αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας-2

Χάρτης 1. Πρόγνωση υετού (βροχής και χιονιού) σε χιλιοστά για την Τετάρτη 24/01/2018.

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας-3

Χάρτης 2. Πρόγνωση ταχύτητας ανέμου σε ύψος 10μ για το βράδυ της Τετάρτης 24/01 σε km/h (χρώματα) και σε κόμβους (wind barbs).

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Αιγαίο, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, σύμφωνα με το meteo.gr

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών, σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, και της Στερεάς Ελλάδας, και στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 1 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 10, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 7, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 9, και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 13.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν επίσης από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στη Αττική έως το πρωί αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις σε περιοχές άνω των 400 μέτρων. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη έως το πρωί αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για χιόνι ή χιονόνερο. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς.

Αναλυτικά το δελτίο της αστυνομίας για διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

-Επ. Ο. Παρανεστίου – Πρασινάδας, διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου, από 16,5ο έως 16,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από κατολισθήσεις. Η κυκλοφορία διεξάγεται από το ρεύμα καθόδου (επ’ αόριστον).

-Στην οδό, από την πλατεία οικισμού Πρασινάδας προς Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από 15,5ο έως 15,6ο χλμ. της δευτερεύουσας επαρχιακής οδού, διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον). Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το κύριο επαρχιακό δίκτυο της πλατείας οικισμού Πρασινάδας προς την Ι.Μ. Μεταμόρφωσης.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

-Στις ισόπεδες διαβάσεις – ιρλανδικού τύπου Σκαλώματος, Αρριανών και Αγ. Μαρίνας Ιμέρου.

-Επ. Ο. Ξυλαγανής – Ιμέρου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος (επ΄ αόριστον).

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

-Κεντρική παραλιακή οδός Αγίου Ιωάννη Πηλίου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος σε μήκος (20) μέτρων, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (επ΄ αόριστον).

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

-Επ. Ο. Παραβόλας – Νερομάνας (γέφυρα), από 6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος (επ’ αόριστον).

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

-Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου) (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

-Ε.Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από 22ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου) (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

-Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ. Βόρρας.

-Επ. Ο. Κερασιάς- Χ.Κ Βόρρας.

Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ

-Επ. Ο. Σερρών – Λαϊλιά, από 20ο έως το 26,8ο χλμ (Χ/Κ Λαϊλιά).

Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ

-Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Πριόλιθου).

-Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών(μέσω Χαλανδρίτσας).

-Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.

-Ε.Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Πτέρης).

-Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσών).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή