Ο ηγέτης του ΕΛΚ «βλέπει» λύση στο Σκοπιανό

Ο ηγέτης του ΕΛΚ «βλέπει» λύση στο Σκοπιανό

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ζοζέφ Ντολ χαιρέτισε το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του θέματος της ονομασίας μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι ελπίζει σε «συγκεκριμένα» αποτελέσματα, σύμφωνα με το Euractiv.

«Ελπίζω ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βρεθεί και καλωσορίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε αποκλειστικά στο Euractiv ο Ντολ.

Την τοποθέτηση του κ. Ντολ η οποία διαφέρει από τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του έσπευσε να την χαρακτηρίσει «κόλαφο» για τη Νέα Δημοκρατία.

«Η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, σχετικά με τη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος που αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί κόλαφο για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος του ΕΛΚ, αλλά και για τον ίδιο τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Η δήλωση αυτή αδειάζει πανηγυρικά την τυχοδιωκτική τακτική του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, υιοθέτησε τη ρητορική της λαϊκιστικής άκρας δεξιάς, με μοναδικό σκοπό την επιδίωξη μικροκομματικού οφέλους.  Η εξέλιξη αυτή οδηγεί τον Κυρ. Μητσοτάκη στην απομόνωση στην Ευρώπη. Ο τυχοδιωκτισμός και η μικροπολιτική, άλλωστε, δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι».

Τις απόψεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντολ για «παράθυρο ευκαιρίας» στην επίλυση του ονοματολογικού σχολίασε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Μετά τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη και ο επικεφαλής του ΕΛΚ απορρίπτει τον εθνολαϊκισμό και τον καιροσκοπισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη @kmitsotakis. To Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αδειάζει τη ΝΔ για το Μακεδονικό», υποστηρίζει ο κ. Παπαδημούλης.

Αρνητικά σχολιάζει και το Μαξίμου τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος χαρακτήρισε παράθυρο ευκαιρίας τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τη γείτονα.

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης δέσμευσε το κόμμα του σε μία ανεύθυνη και καιροσκοπική "μη στάση" σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, προκειμένου να "χαϊδέψει" την ακροδεξιά εθνικιστική πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες και αυτή η στρατηγική ήδη «μπάζει νερά».

«Ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαρακτήρισε σήμερα ως "παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ζητήματος" τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Περιμένουμε με ενδιαφέρον αν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ένα ακόμα βήμα προς την αυτογελοιοποίηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή