Αγκυρα προς Τσίπρα: Ψάξτε στους υπουργούς σας για επιθετικότητα

Αγκυρα προς Τσίπρα: Ψάξτε στους υπουργούς σας για επιθετικότητα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη αλλά και προκλητική ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατά τη διάρκεια πάνελ διαλόγου στο Νταβός χαρακτήρισε την Τουρκία «επιθετικό γείτονα»

Σε δήλωσή του, πριν από λίγο, ο  εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ανέφερε:

«Δεν είναι δυνατόν για εμάς να  αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός.

Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα «επιθετικότητας». Ολοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με τον ορισμό του»

Η επίμαχη αποστροφή του λόγου του κ. Τσίπρα σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μεταναστευτικό όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε αναφέρει τα εξής:.

«Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που αφορά στο μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ή σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και περιμένουμε, ή το αντιμετωπίζομε με δυναμισμό. Ανέλαβα τα ηνία της χώρας εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο, το Κυπριακό. Και με έναν επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή