ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Τελικά η πρόταση της κυβέρνησης ποια είναι;» (Βίντεο)

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, διερωτάται, ποια είναι τελικά η κυβερνητική πρόταση, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η ΝΔ επισημαίνει πως «αφού υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι είναι κυβέρνηση κι ότι βρισκόμαστε στο 2018, ας της θυμίσουμε και δύο δηλώσεις που έγιναν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Τις έκαναν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και δείχνουν ότι το μόνον που τους συνδέει πλέον -εκτός από τις καρέκλες της εξουσίας- είναι το έλλειμμα του συναισθήματος της ντροπής».

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία επισυνάπτει βίντεο με απόσπασμα από τη δήλωση του Πρωθυπουργού το Σάββατο, μετά από τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει πως «απομένει ωστόσο πολύς δρόμος να καλυφθεί για να φτάσουμε σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων».

Στο βίντεο, ακόμα, περιέχονται δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος τονίζει πως «δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο Μακεδονία. Και βεβαίως ο ελληνικός όρος Μακεδονία είναι και το “New Μακεδονία”, και το “Upper Μακεδονία”, και το “Κάτω Μακεδονία”, και στο “πλάι Μακεδονία”».

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ