Βολές Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για την εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια

Βολές Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για την εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία και ανικανότητα πάταξης της εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη και την συζήτηση για την ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους, προχώρησε σε μία ανάρτηση στο facebook στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Δυστυχώς, κάθε μέρα πλέον, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, αλλά και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς καταστάσεις λόγω της γενικευμένης ανομίας που επικρατεί. Από μικροκλοπές και διαρρήξεις μέχρι περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, όπως το πρόσφατο μαχαίρωμα φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου».

«Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει – λόγω της ιδεοληψίας της – να προστατέψει την ακαδημαϊκή κοινότητα. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και ο νόμος Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ, που επανέφερε με εντελώς ασύδοτο τρόπο το άσυλο, μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε άνδρα ανομίας», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος κάνει λόγο για μία «ντροπιαστική κατάσταση» που δεν μπορεί άλλο να συνεχισθεί και προσθέτει ότι όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Και, όταν λέω όλοι, εννοώ και τις πανεπιστημιακές αρχές. Η ανομία δεν αντιμετωπίζεται ούτε δια της ανοχής, ούτε πόσο μάλλον της σιωπής. Χρειάζονται άμεσες δράσεις και η Ν.Δ. θα αναλάβει και θα στηρίξει σύντομα πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή