Τσακαλώτος: Προετοιμάζουμε δικό μας σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή – «όχι» σε προληπτική γραμμή

Τσακαλώτος: Προετοιμάζουμε δικό μας σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή – «όχι» σε προληπτική γραμμή

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χώρα χτίζει το δικό της προστατευτικό «μαξιλάρι» το οποίο, μαζί με κεφάλαια που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από το πρόγραμμα στήριξης, θα καλύψουν την Ελλάδα «για πάνω από ένα χρόνο», εάν χρειαστεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Reuters.

Η Ελλάδα αναμένει να έχει μια «καθαρή έξοδο» όταν λήξει τον Αύγουστο το πρόγραμμα στήριξης και δεν έχει λόγο να επιδιώξει μια προληπτική πιστωτική γραμμή, δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη.

Τους επόμενους μήνες, δήλωσε, η χώρα θα προετοιμάσει το δικό της μεταμνημονιακό σχέδιο με την έμφαση να δίδεται στις μεταρρυθμίσεις, τις κοινωνικές πολιτικές και την ανάπτυξη.

Δήλωσε επίσης ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους πιστωτές της ευρωζώνης για την ελάφρυνση χρέους, στο πλαίσιο της γαλλικής πρότασης για τη σύνδεση του επιπέδου της αναδιάρθρωσης χρέους με την επίδοση της οικονομίας. «Πιστεύουμε ότι έχουμε χτίσει αξιοπιστία τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο Τσακαλώτος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή