Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες στην «Κ» για την επίθεση στο θέατρο «Εμπρός»

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες στην «Κ» για την επίθεση στο θέατρο «Εμπρός»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με μπουκάλια και πέτρες πραγματοποίησε, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ομάδα ατόμων, στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός», στην περιοχή του Ψυρρή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες με τους οποίους συνομίλησε η «Κ», η ένταση διήρκεσε αρκετά, με τους καταληψίες του ιστορικού κτιρίου ανεβασμένους στην ταράτσα, πετώντας προς την ομάδα των ακροδεξιών όσα αντικείμενα είχαν συγκεντρώσει (ξύλα, καδρόνια, τούβλα κ.λπ.), «απαντώντας» στον πετροπόλεμο που δέχονταν. Κατά πληροφορίες, διμοιρίες των ΜΑΤ κατάφεραν να απωθήσουν τελικά την ομάδα των ακροδεξιών.

Αυτό που προξενεί εντύπωση, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι, ενώ κάτοικοι πλησίαζαν προς τα σπίτια τους λίγες στιγμές προτού ανάψουν τα αίματα, αστυνομικοί τούς συμβούλευαν να μην προχωρήσουν, διότι «δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει όλο αυτό», ουσιαστικά προτρέποντάς τους να μην πάνε στα… σπίτια τους και προετοιμάζοντάς τους για τα χειρότερα.

Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν στην «Κ», με μια κάποια απόγνωση, πως απόψε θα καταφύγουν –και πάλι– σε σπίτια φίλων. «Είναι τρομερή ατυχία να μένεις εκεί», λένε χαρακτηριστικά.

«Φοβόμαστε να πάμε απόψε στα σπίτια μας, διότι μπορεί οι ακροδεξιοί να επιστρέψουν, ενώ, βέβαια, παραμένουμε “όρθιοι” τα βράδια του Σαββάτου από τα εκκωφαντικά πάρτι που συνεχίζονται αμείωτα μέχρι το πρωί της Κυριακής», μεταφέρουν. «Τις προάλλες, μάζευαν αιμόφυρτους από έναν “εμφύλιο”, μεθυσμένο τσακωμό. Θα γίνει το “κακό” και δεν θα ξέρουμε από πού να το μαζέψουμε», ενώ καταλήγουν εκφράζοντας το μεγάλο τους παράπονο, όπως είχε στο παρελθόν αναδείξει η «Κ»:

«Η ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκει το κτίριο, μας εμπαίζει και δεν είναι καν διατεθειμένη να λύσει το πρόβλημα, επικαλούμενη εμμέσως άνωθεν πολιτικές εντολές για μη σφράγιση και “απελευθέρωση” του κτιρίου. Στο μεταξύ, η ζωή και η καθημερινότητά μας οδεύουν από το κακό στο χειρότερο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή