Με ονόματα πολιτικών διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Με ονόματα πολιτικών διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή διαβιβάζεται, εκτός απροόπτου, σήμερα δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πρώην υπουργών για την περίοδο από 2006 ως και το 2015 σχετικά με αδικήματα που αφορούν σε απιστία και σε δωροδοκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που θα φθάσει στη Βουλή αναφέρεται σε συνολικά δέκα πολιτικά πρόσωπα, που διετέλεσαν υπουργοί σε αρμόδια πόστα που σχετίζονταν με αποφάσεις για την τιμολόγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, κυρίως υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα δίωξη έχει ασκηθεί και για το ανώτατο στέλεχος της πολυεθνικής για το αδίκημα της δωροδοκίας και για τον οποίο έχει απαγορευθεί ήδη η έξοδος από τη χώρα.

Παράλληλα, στη Βουλή αποστέλλονται για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και αναφορές σε βάρος του Παν. Κουρουμπλή που διετέλεσε υπουργός Υγείας το πρώτο διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα συνεχίζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για το σύνολο της υπόθεσης στην προσπάθεια των εισαγγελικών αρχών να διερευνήσουν και να «δέσουν» κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς σε ότι αφορά τους πολιτικούς τα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας έχουν ήδη παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Νωρίτερα, στον Αρειο Πάγο βρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ λίγο μετά την άφιξή του στον τέταρτο όροφο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έφθασαν και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρουσία Τζανακόπουλου, αλλά και των εισαγγελέων Διαφθοράς, δεν είναι άσχετη με την υπόθεση της Novartis, ωστόσο, εξερχόμενος, ο ίδιος δήλωσε ότι η επίσκεψή του ήταν συμπτωματική και για άλλο θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή