Κοντονής για Novartis: Ντροπή σε όσους λένε ότι παρεμβαίνω στη Δικαιοσύνη

Κοντονής για Novartis: Ντροπή σε όσους λένε ότι παρεμβαίνω στη Δικαιοσύνη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευθύνες στην υπόθεση της Novartis προκύπτουν από μαρτυρικές καταθέσεις, σχολίασε πριν από λίγο  ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ενόσω η δικογραφία για την συγκεκριμένη υπόθεση διαβιβάζεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε δέκα πολιτικούς,  με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ερωτηθείς, δε, για την εμπλοκή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, ο κ. Κοντονής σημείωσε: «Αντιλαμβάνεστε ότι το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων έχουν να κάνουν με παράνομη τιμολόγηση και σε περιπτώσεις φορολογίας όταν έχουμε δωροδοκία, έχουμε (να κάνουμε) με ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Η Δικαιοσύνη «εντοπίζει τα πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται στην υπόθεση. Αυτό είναι ενέργεια της Δικαιοσύνης η οποία μίλησε με την έρευνά της», πρόσθεσε.

Εξάλλου, τα στοιχεία έχουν σταλεί στη Βουλή χωρίς αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να μην είναι προς το παρόν σαφές ποιους αφορά το αδίκημα της απιστίας και ποιους η δωροδοκία έστω κι αν είναι παραγεγραμμένες.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι λεπτομέρειες για τη δικογραφία δεν μπορεί να δώσει. Ακόμη, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, ο υπουργός δήλωσε: «Ντροπή σε αυτούς που λενε ότι παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη».

«Νόμιμη» η ενημέρωση Τζανακόπουλου από τον Αρειο Πάγο

Για την κριτική που ασκήθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι πήγε στον Αρειο Πάγο «για να ενημερωθεί». Επί μια εβδομάδα βλέπαμε δημοσιεύματα ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται, δεν είναι λογικό να ρωτήσεις αν – ως κυβενρητικός εκπρόσωπος και άτομο κοντά στον πρωθυπουργό – για το αν τελικά ολοκληρώνεται;», διερωτήθηκε ο υπιουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται για καμία παρέμβαση σε κάτι απλά ζητήθηκε ενημέρωση επί του θέματος, η οποία ήταν νόμιμη».

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο έγγραφο διαβίβασης αφορούν δωροδοκία και απιστία, κατηγορίες που έχουν ήδη παραγραφεί με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ενώ η δικαιοσύνη που συνεχίζει την έρευνα θα αποστείλει νεότερα στοιχεία στη Βουλή, μόνον εάν «δέσει» κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορία που δεν έχει παραγραφεί.


Διαβάστε ακόμη:

Στη Βουλή η υπόθεση Novartis

ΝΔ: Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για την εξόφθαλμη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή