Ξανά σε άλλη γραμμή ο Π. Καμμένος

Ξανά σε άλλη γραμμή ο Π. Καμμένος

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O τόνος για το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής δόθηκε από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο. Με μια ανάρτησή του στο Τwitter, o επικεφαλής των ΑΝΕΛ δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών για το πώς είδε τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. «Η ενότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ακραίους», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «το συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομμάτων, που κανένας δεν μπορεί να μη σεβαστεί». Η τοποθέτηση του κ. Καμμένου έρχεται για μία ακόμη φορά να επιβεβαιώσει την πλήρη διάσταση απόψεων στο συγκεκριμένο θέμα με την υπόλοιπη κυβέρνηση, που στρατηγικά έχει επιλέξει να βρεθεί «απέναντι» από τα συλλαλητήρια, επιχειρώντας να τους δώσει αποκλειστικά τον χαρακτήρα σύναξης «ακραίων», όπως φαίνεται διά στόματος κυβερνητικών στελεχών.

Η παγιωμένη διάσταση δεν είναι βέβαιο ότι απειλεί ωστόσο την κυβερνητική συμμαχία. Ενα 24ωρο μετά το συλλαλητήριο, η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους κ. Τσίπρα – Κοτζιά. «Το πρώτο ζήτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός είναι του αλυτρωτισμού», ανέφερε υπογραμμίζοντας και την απάντηση του κ. Κοτζιά στον κ. Νίμιτς για τις ερμηνείες του για τις ελληνικές θέσεις. Η εκπρόσωπος του φορέα απέκρουσε και τα περί «σαλαμοποίησης» –τα οποία ισχυρίζονται τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ.– χαρακτηρίζοντάς τα «αστεία». Παράλληλα, υπήρξε και κριτική στο πρόσωπο του κ. Νίμιτς, λέγοντας πως «δεν αποφασίζει αυτός» αλλά τα δύο κράτη, προσθέτοντας πως «είναι ο διαμεσολαβητής εδώ και 25 χρόνια και δεν έχει κάτι “φρέσκο” να προτείνει». Η κ. Παπαδοπούλου επιτέθηκε και στη Ν.Δ., που αποτελεί κατά κανόνα το κόμμα που συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά από πλευράς ΑΝΕΛ. Αφού επανέλαβε πως το κόμμα της δεν δέχεται καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου αυτού κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τη Ν.Δ… να κάνει το ίδιο.

Νέα επίθεση Δ. Καμμένου

Tην ίδια ώρα, η ενδοκυβερνητική μάχη μεταξύ Δημήτρη Καμμένου και κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου συνεχίζεται. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο των τακτικών του δημόσιων εμφανίσεων άφησε αιχμές (ΣΚΑΪ) για τη στάση του Μαξίμου απέναντι στο συλλαλητήριο, επικρίνοντας και την ΕΛ.ΑΣ. για την εκτίμησή της περί 140.000 διαδηλωτών. Συνεχίζοντας τη «βεντέτα» με τον κυβερνητικό εταίρο, σχολίασε και τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» που του είχε προσάψει ο κ. Δρίτσας, επιτιθέμενος εκ νέου στην ομάδα των «53+» που συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά του. Η κ. Παπαδοπούλου στην προαναφερθείσα συνέντευξή της στην ΕΡΤ κλήθηκε να σχολιάσει τις συνεχείς παρεμβάσεις του βουλευτή. «Αυτή η κυβέρνηση βασίζεται στην έντιμη συμφωνία των αρχηγών των δύο κομμάτων για να βγει η χώρα από το καθεστώς των μνημονίων», ήταν το αρχικό σχόλιό της, προσθέτοντας πως «κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα και εκφράζεται με τον τρόπο που επιλέγει. Και κρίνεται ο καθένας γι’ αυτό, σε όποιο κόμμα και αν ανήκει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή