Στη Βουλή η δικογραφία για Π. Καμμένο

Στη Βουλή η δικογραφία για Π. Καμμένο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την υπόθεση αγοραπωλησίας αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία, θα κληθεί προσεχώς να διερευνήσει η Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση οδεύει προς τη Βουλή καθώς η Εισαγγελία Διαφθοράς, που διενήργησε τη σχετική έρευνα, «σκόνταψε» πάνω σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού. Κατόπιν αυτού, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η δικογραφία διαβιβάζεται αμελλητί και χωρίς καμία αξιολόγηση από τις εισαγγελικές αρχές στη Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να εξετάσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Εν προκειμένω, η Βουλή θα κληθεί να διερευνήσει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, κλήθηκε να καταθέσει ο φερόμενος ως «μεσάζων» της αγοραπωλησίας του αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίστηκε, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται κατά πληροφορίες μία μαρτυρική κατάθεση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πώλησης 300.000 βλημάτων τύπου 105 mm στη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ύστερα από σχετική εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Η υπόθεση αφορά διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την πώληση βλημάτων από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία. Το ΥΠΕΘΑ υπέγραψε διακρατική συμφωνία με τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.

Μιλώντας στη Βουλή για την υπόθεση τον περασμένο Νοέμβριο, ο Πάνος Καμμένος είχε υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διακρατικής συμφωνίας, υπογραμμίζοντας ότι ο Β. Παπαδόπουλος δεν ήταν «μεσάζων». Ο κ. Καμμένος είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι επέλεξε να κατασκευάσει ένα σκάνδαλο και υποστήριξε ότι το ζήτημα στηρίχθηκε σε καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου βάσει αναφοράς ενός ταξίαρχου, η οποία όμως δεν υπάρχει.

Για τη Novartis

«Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως σήμερα, τα οποία είναι ελάχιστα, αλλά άκρως αποκαλυπτικά, η υπόθεση της Nοvartis αποτελεί ένα τεράστιο σκάνδαλο που υπερακοντίζει τον ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου και της Υγείας», ανέφερε σε σχόλιό της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, δίνοντας το στίγμα του κόμματος για την υπόθεση. Το στέλεχος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ακόμα σε «υπερτιμολογήσεις υπέρ των συμφερόντων της συγκεκριμένης εταιρείας και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος έναντι υπέρογκων χρηματικών ανταλλαγμάτων». Σχόλιο, έστω έμμεσο, για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Με διάθεση ειρωνείας ο Πάνος Καμμένος, χρησιμοποιώντας, κατά την προσφιλή του τακτική, τον λογαριασμό του στο Τwitter, ανάρτησε το τραγούδι «Αντιλαλούν οι φυλακές» χωρίς να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο. Οι ΑΝΕΛ ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015 και την ηχηρή μεταστροφή του Αλ. Τσίπρα, όσον αφορά τη μνημονιακή πολιτική, τόνιζαν με κάθε ευκαιρία πως ένας από τους βασικούς στόχους της συγκυβέρνησης είναι η «πάταξη της διαφθοράς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή