Κύπελλο Ελλάδας: Τελευταίο ραντεβού ΑΕΚ, Ολυμπιακού

Κύπελλο Ελλάδας: Τελευταίο ραντεβού ΑΕΚ, Ολυμπιακού

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κύκλος των συνεχόμενων ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό κλείνει απόψε με τη ρεβάνς για τον προημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας (ώρα έναρξης 19.30). Το 0-0 στο πρώτο ραντεβού του Φαλήρου έχει αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς στην υπόθεση πρόκριση για την τετράδα. Η ΑΕΚ περνάει με νίκη, ενώ τον Ολυμπιακό τον εξυπηρετεί και οποιαδήποτε ισοπαλία με σκορ. Δίχως άλλο οι παίκτες του Χιμένεθ έχουν ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι των «Πειραιωτών» μετά τη νίκη στο Καραϊσκάκη με 2-1 για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στην ενδεκάδα των γηπεδούχων αναμένονται 3-4 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του Φαλήρου. Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του Μπάρκα στο βασικό σχήμα, ενώ ο Λιβάγια πιθανότατα θα προφυλαχθεί, καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του. Εκτός είναι ο Τσόσιτς, ενώ θέση βασικού διεκδικούν οι Λαμπρόπουλος, Λόπεζ και Γαλανόπουλος.

Από την άλλη πλευρά, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος που θα αντιδράσουν οι παίκτες του Γκαρθία μετά την πρόσφατη ήττα τους στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός τεχνικός προσανατολίζεται σε αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο Μάρκο Μάριν πιθανότατα θα παίξουν από την αρχή. Επίσης, ο Ρομαό θα πάρει ξανά θέση στο αρχικό σχήμα. Αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή του (δύο αγωνιστικές επειδή συμπλήρωσε επτά κίτρινες) στα δύο επόμενα ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο, ώστε να είναι διαθέσιμος στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Θα λείψει ο τιμωρημένος Μποτία.

Οπως αναμενόταν, ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ. Οι ιθύνοντές του υποστήριζαν χθες πως «οι εκθέσεις δεν είναι επιβαρυντικές και οποιαδήποτε άλλη τιμωρία πέρα από πρόστιμο θα είναι σκάνδαλο. Εδώ αφαίρεση βαθμών δεν επιβλήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου με τις μαχαιριές, στα χειρότερα επεισόδια της 20ετίας και την εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ και τις συμπλοκές με τα ΜΑΤ στον αγωνιστικό χώρο».

Η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό είναι η έκθεση της Αστυνομίας για το ντέρμπι της Κυριακής. Συνοπτικά, κάνει λόγο για περίπου 300 φιλάθλους του Ολυμπιακού που επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με 80 βόμβες μολότοφ πριν από την έναρξη του ντέρμπι, για άγνωστο που έσπασε με πέτρα το τζάμι του πούλμαν της ΑΕΚ, για φωτοβολίδα ευθείας βολής στον αγωνιστικό χώρο στο 87΄, για άγνωστα άτομα με διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού που επιτέθηκαν λεκτικά κατά αθλητών και παραγόντων της ΑΕΚ μετά το ματς, για περίπου 100 φιλάθλους του Ολυμπιακού που επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις μετά το ματς, οπότε τραυματίστηκε αστυνομικός και για επίθεση 300 οπαδών έξω από τη θύρα 1 σε αστυνομικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή