Πάνω από 3 τόνοι κοκαΐνης και 21 άτομα στη… φάκα της κολομβιανής αστυνομίας

Πάνω από 3 τόνοι κοκαΐνης και 21 άτομα στη… φάκα της κολομβιανής αστυνομίας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από τρεις τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν και 21 πρόσωπα διαφόρων εθνικοτήτων συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στη Λατινική Αμερική από τις αστυνομίες της Κολομβίας και άλλων χωρών της περιοχής σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ, τη DEA.

Αυτές οι «κοινές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στην Κολομβία, στην Κόστα Ρίκα, στον Ισημερινό, στη Γουατεμάλα και στον Παναμά εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών οδήγησαν στην κατάσχεση 3.113 κιλών κοκαΐνης και στη σύλληψη 21 προσώπων», ανέφερε η αστυνομία της Κολομβίας σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία που διεξήχθησαν.

Η μεγαλύτερη κατάσχεση έγινε στην ίδια την Κολομβία, όπου ανακαλύφθηκαν 856 κιλά κοκαΐνης στην αγροτική περιοχή Χουράδο, στη νομαρχία Τσοκό (βορειοδυτικά, κοντά στα σύνορα με τον Παναμά).

Στον γειτονικό Ισημερινό κατασχέθηκαν άλλα 767 κιλά, καθώς και 199.770 δολάρια σε μετρητά, και συνελήφθησαν 11 πρόσωπα, ενώ στον Παναμά αναχαιτίστηκε ένα ταχύπλοο από το λιμενικό σώμα των ΗΠΑ και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 614 κιλά κοκαΐνης.

Τον Νοέμβριο οι Αρχές της Κολομβίας είχαν ανακοινώσει την κατάσχεση μιας ποσότητας 12 τόνων κοκαΐνης –της μεγαλύτερης στην ιστορία της χώρας– εκτιμώμενης αξίας 360 εκατομμυρίων δολαρίων, στην περιοχή Ουραβά, στην Αντιόκια (βορειοδυτικά).

Η Κολομβία κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή φύλων κόκας, της βάσης της κοκαΐνης, με περίπου 1.460.000 στρέμματα γης να χρησιμοποιούνται για αυτόν τον σκοπό, και στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή κοκαΐνης, με 886 τόνους το 2015, κατά τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή