Μέρκελ: Υπογραφή της κυβέρνησης μας τα σταθερά δημοσιονομικά

Μέρκελ: Υπογραφή της κυβέρνησης μας τα σταθερά δημοσιονομικά

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για τη συμφωνία με τους σοσιαλδημοκράτες για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού.

Η ίδια εκτίμησε ότι ο κόσμος και οι Γερμανοί πολίτες ανέμεναν μία τέτοια «σταθερή» κυβέρνηση, η οποία θα έβγαζε την πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη από ένα πολιτικό αδιέξοδο που διήρκεσε τέσσερις μήνες.

«Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό το συμβόλαιο συνασπισμού είναι το θεμέλιο της σταθερής κυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα μας και την οποία περιμένουν από εμάς πολλοί στον κόσμο», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου.

«Ξέρουμε ότι για να εξασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει να είναι καλή για τον λαό μας στο μέλλον, θα πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές, να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ψηφιοποίησης», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Τα σταθερά δημοσιονομικά είναι η υπογραφή της κυβέρνησής μας».

Έχοντας δίπλα της τον επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, η Μέρκελ δήλωσε πως το κόμμα της διεξήγαγε μια σκληρή διαπραγμάτευση στον τομέα της μετανάστευσης.

«Ήταν ένα από τα δυσκολότερα κεφάλαια. Δεν ήταν εύκολο, όμως τα καταφέραμε και εδώ να καταλήξουμε σ' ένα καλό πακέτο μέτρων» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή