Κοντονής: Η κυβέρνηση «φυσικά και δεν γνωρίζει» τους προστατευόμενους μάρτυρες

Κοντονής: Η κυβέρνηση «φυσικά και δεν γνωρίζει» τους προστατευόμενους μάρτυρες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση «φυσικά και δεν γνωρίζει» ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis υποστήριξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την τοποθέτηση Πολάκη που είχε νωρίτερα υποστηρίξει ότι έχει γνώση της επαγγελματικής ταυτότητάς τους.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Star  και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Πολάκη που υποστήριξε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στελέχη της Novartis που «αποφάσισαν να μιλήσουν», ο κ. Κοντονής ανέφερε:

«Το καθεστώς των μαρτύρων το αποδίδει σε αυτούς μόνο η Δικαιοσύνη με συγκεκριμένες πράξεις. Επομένως κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει. Κανένας. Εάν υπάρχουν εικασίες σας λέω ότι μόνο στο επίπεδο αυτό μπορεί να κάνει κάποιος μία τοποθέτηση. Αλλά και πάλι τέτοιες τοποθετήσεις δεν βοηθάνε. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Είναι αδύνατο»,

Ερωτηθείς γιατί οι μάρτυρες έχουν τεθεί υπό προστασία, ο κ. Κοντονής απάντησε: «Είναι η νόμιμη διαδικασία, όπως τροποποιήθηκε το σχετικό άρθρο το 2014. Αυτοί που ρωτάνε είναι αυτοί που τροποποίησαν το σχετικό άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε τρομοκρατικές ή εγκληματικές οργανώσεις, αλλά μπορεί να έχουμε ένα σοβαρό οικονομικό έγκλημα, όπου οι μάρτυρες θέλουν να μιλήσουν σε καθεστώς προστασίας.Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να μιλήσει κα να μη μιλάμε για στημένες υποθέσεις» ,κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή