Γεωργιάδης: Να γίνει Προκαταρκτική Επιτροπή για τη Novartis

Γεωργιάδης: Να γίνει Προκαταρκτική Επιτροπή για τη Novartis

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία χαρακτήρισε «Παραμύθια της Χαλιμάς», τα όσα του καταλογίζονται σχετικά με την υπόθεση Novartis.

 

Σε ερώτημα εάν ισχύει ότι έλαβε 2 εκατ. ευρώ από την ελβετική εταιρεία ώστε να επισπεύσει ως υπουργός Υγείας την αποπληρωμή της με το ποσό των 65 εκατ. ευρώ από οφειλές του Δημοσίου, ο κ. Γεωργιάδης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απάντησε ότι καταβλήθηκαν χρήματα στη Νοvartis -όπως και σε όλες τις φαρμακευτικές στις οποίες όφειλε το Δημόσιο- αλλά όχι το ποσό των 65 εκατ. ευρώ και δήλωσε πως η αποπληρωμή κατέστη απαιτητή λόγω «μνημονιακής υποχρέωσης».

«Πληρώσαμε μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2013, ένα μεγάλο ποσό. Περίπου 300 εκατ. ευρώ σε όλες τις ελληνικές και ξένες φαρμακευτικές, από το ποσό των 600 εκατ. ευρώ που όφειλε συνολικά το Δημόσιο. Δεν υπήρξε καμία προνομιακή μεταχείριση. Όλη αυτή η ιστορία είναι παραμύθια της Χαλιμάς» κατέθεσε στην Εξεταστική και προσέθεσε: «Εάν έδινα μόνο σε μια εταιρεία και δεν έδινα σε καμία άλλη θα είχε γίνει χαμός… Δείτε εάν υπήρχε την εποχή εκείνη καμία αντίδραση …»

 

Ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική, ζήτησε να προχωρήσει το κόμμα τους στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis λέγοντας ότι «δεν φοβάται το δικαστήριο».

 

Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος δέχεται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για την υπόθεση, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε: «Υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες λένε ότι δεν μπορεί να γίνει με μια δήλωσή μου άρσης της βουλευτικής ασυλίας . Εγώ και να θέλω δεν θα μπορούσα, με το νόμο περί ευθύνης υπουργών να δικαστώ παρά μόνο σε Ειδικό Δικαστήριο… Εγώ θα κάνω το παν για να φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια και να δικαστεί, δεν θέλω καμία ασυλία και καμία παραγραφή» είπε και προσέθεσε «εγώ θέλω να γίνει Προκαταρκτική Επιτροπή, να ανοίξει αυτή η υπόθεση και μετά να κλείσει με ό,τι μπορεί να γίνει νόμιμα».

«Υποπτεύομαι ότι μία από τους μάρτυρες έχει πάρει χρήματα»

Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε το πρωί σε μία σοβαρή καταγγελία αναφορικά με την υπόθεση Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Υποπτεύομαι ότι μία από τους μάρτυρες έχει πάρει χρήματα για να καταθέσει» ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε να βγουν «όλα στο φως» όπως «και οι μάρτυρες».

Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «η Εισαγγελέας έχει δεχθεί μαρτυρία που λέει ότι έκανα ξέπλυμα μέσω των εκπομπών μου και τις πωλήσεις των βιβλίων» και διερωτήθηκε:

«Η κυρία Εισαγγελεύς, όταν της το είπε αυτό, δεν της πέρασε από το μυαλό η ιδέα ότι ο Γεωργιάδης έκανε εκπομπές και πριν γίνει υπουργός Υγείας;».

Τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «στη δικογραφία που παρεδόθη από την Εισαγγελέα η λέξη «δωροδοκία» δεν υπάρχει» και πρόσθεσε:

«Σε όσα έχω διαβάσει,  μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή