Τζανακόπουλος: Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis θα προτείνει τη Δευτέρα ο Τσίπρας

Τζανακόπουλος: Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis θα προτείνει τη Δευτέρα ο Τσίπρας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η βούληση του Πρωθυπουργού και προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, είναι να προτείνει στην Κ.Ο. τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

«Η προανακριτική επιτροπή, εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιόν της. Σκοπός δεν μπορεί να είναι άλλος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και τη συμβολή στην ανακάλυψη της αλήθειας όπως προβλέπει Σύνταγμα και  νόμος» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι μετά την διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση  από την Εισαγγελέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και από κει στο ελληνικό κοινοβούλιο τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους.

«Από την πλευρά της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν είναι ηθική, πολιτική και νομική μας υποχρέωση να πράξουμε τα δέοντα για την διαλεύκανση της υπόθεσης» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προθέτοντας:

«Δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών. Αλλά την ίδια στιγμή δεν θα δείξουμε καμία πολιτική και ηθική επιείκεια σε οποιονδήποτε αποδειχτεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή δημόσιο χρήμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα. «Να σταματήσουν άμεσα τις προσβολές στη Δικαιοσύνη που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της και απόλυτη και ρητή αμισβήτηση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της».

«Ο σεβασμός στις αρχές του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι αλα καρτ. Αυτό πρώτος από όλους πρέπει να το σεβαστεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη της που τις τελευταίες ημέρες τελώντας σε πολιτικό πανικό εκσφενδονίζουν απειλές» τόνισε.

«Η έξοδος από τα μνημόνια είναι προδιαγεγραμμένη» 

«Το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ομόλογο ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, κάτι που πιστοποιεί και το γεγονός ότι οι προσφορές ήταν υπερδιπλάσιες από τον στόχο που είχε εξαρχής τεθεί από την ελληνική πλευρά» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρομενος στην έκδοση 7ετους ομολόγου. 

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, κατέστησε ακόμα σαφέστερο ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι προδιαγεγραμμένη. Επίσης, κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι από κανέναν η πρόθεση για νέο πρόγραμμα. Τρίτον, ότι η μεταμνημονιακή εποπτεία δεν συνιστά ειδικό καθεστώς, αλλά αντίθετα θα είναι μία διαδικασία στη βάση όσων έχουν ακολουθηθεί σε μία σειρά από χώρες καθώς και των γενικών κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή