ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ: Σύμμαχός μας η Τουρκία για ΕΕ - ΝΑΤΟ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους της «Μακεδονίας» και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του, χαρακτήρισε την Τουρκία ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

«Η Τουρκία δεν μας υποστηρίζει μόνο. Είναι ένας εταίρος που σέβεται τις προοπτικές μας, ιδιαίτερα την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Ζάεφ και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Άγκυρα για την φιλική στάση που τηρεί προς τη χώρα του.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποτελούν στρατηγικοί στόχοι της πΓΔΜ και υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι ένας από μεγαλύτερους υποστηρικτές της ένταξης της "Μακεδονίας" στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. 

Μιλώντας για τη σχέση των δύο χωρών ο κ. Ζάεφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Anadolu:

«Η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους μας. Η χώρα μας είναι υπερήφανη που έχει υπογράψει περισσότερες από 100 διμερείς συμφωνίες. Μετά την ανεξαρτησία της "Μακεδονίας", υπογράψαμε περισσότερες από 100 συμφωνίες, σε όλους τους τομείς».

Τα Βαλκάνια, εκτίμησε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, δεν είναι πλέον η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε έγινε συνάντηση των βαλκανικών κρατών (στη Σόφια) για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεσμών.

«Φυσικά αναπτύσσουμε και επιχειρηματική συμμαχία με την Ελλάδα» σημείωσε.


 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ