Ισραήλ: Πρόταση δίωξης Νετανιάχου για δωροδοκία και διαφθορά

Ισραήλ: Πρόταση δίωξης Νετανιάχου για δωροδοκία και διαφθορά

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκοτεινιάζει το τοπίο για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. H ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Νετανιάχου θα πρέπει να διωχθεί σε σχέση με υποθέσεις δωροδοκίας, όπως τουλάχιστον αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η αστυνομία, αξίζει να σημειωθεί, ανέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ως μέρος της έρευνας που πραγματοποιήθηκε κατά της διαφθοράς τον περασμένο μήνα. Τότε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί, διότι δεν υπάρχει τίποτα», ωστόσο περί αυτού γεννιούνται σήμερα ερωτήματα.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η αστυνομία πρόκειται να ανακοινώσει κατά πόσον υπάρχουν αρκετά στοιχεία προκειμένου να διωχθεί ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την περίπτωση δωροδοκίας και απιστίας σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Η οριστική απόφαση για την έκβαση της υπόθεσης θα ληφθεί από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Οι δύο υποθέσεις

Η μία υπόθεση αφορά ισχυρισμό ότι ο Νετανιάχου ζήτησε από τον εκδότη ισραηλινής εφημερίδας να καλύπτει θετικά τις εξελίξεις στην κυβέρνησή του, με αντάλλαγμα τη βοήθεια να επικυριαρχήσει σε αντίπαλο φύλλο. Η δεύτερη υπόθεση επικεντρώνεται σε ισχυρισμό ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος είναι πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 2009, δέχθηκε δώρα που ξεπερνούσαν τις 100.000 δολάρια από τον μεγιστάνα του Χόλιγουντ Αμον Μισάν και άλλους υποστηρικτές του. Ο ίδιος αρνείται όλους τους ισχυρισμούς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αγελέτ Σακέντ τόνισε ότι, ακόμη και αν διώκεται ο πρωθυπουργός για κάποιες κατηγορίες, αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι πρέπει να παραιτηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή