Βίτσας: Ανιστόρητη και απαράδεκτη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Βίτσας: Ανιστόρητη και απαράδεκτη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, με σημερινές του δηλώσεις, τοποθετήθηκε για την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το οποίο, τα Ιμια ανήκουν στην Τουρκία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1, η «ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ήταν ανιστόριτη και απαράδεκτη», ενώ επανέλαβε για μία ακόμη φορά, ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

Ο κ. Βίτσας κάλεσε την Τουρκία να βρει τα έγγραφα από τη συνθήκη που υπέγραψε με την Ιταλία, στην οποία φαίνεται πού ανήκουν τα Ιμια. Τόνισε παράλληλα ότι τον ανησυχεί περισσότερο το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο γιατί τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο. Γι αυτό συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Αναφερόμενος στα Ιμια, έκανε λόγο για ένα σημαντικό περιστατικό που δεν χρειάζεται ούτε να αναβαθμιστεί, ούτε και να υποβαθμιστεί, σημείωσε ότι δεν χρειάζονται μικροπολιτικές και ενημέρωσε ότι η χθεσινή νύχτα ήταν ήσυχη, καθώς το Λιμενικό Σώμα βρισκόταν στην περιοχή, όπως και το πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο πραγματοποίησε περιπολία χωρίς προβλήματα.

Ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι τα όσα ακούγονται και γράφονται για τυχόν σχέδια της κυβέρνησης για ανταπόδοση του περιστατικού βρίσκονται στο πλαίσιο της φαντασίας. Πρόσθεσε δε ότι έχουν ληφθεί από την Ελλάδα όλες οι πρωτοβουλίες σε όλα τα διεθνή φόρα μετά το περιστατικό στα Ίμια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή