Επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη για τη νέα τουρκική πρόκληση

Επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη για τη νέα τουρκική πρόκληση

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης όπου τον ενημέρωσε για την ανανέωση της τουρκικής Navtex στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Παράλληλα, άμεσα κινείται η Λευκωσία σχετικά με την ανανέωση της τουρκικής Navtex, εφόσον με το που έγινε γνωστή η είδηση σήμανε συναγερμός με αρμόδιες πηγές να δίνουν το στίγμα των επόμενων κινήσεων, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή της Κύπρου».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη αντίδραση έρχεται σε επίπεδο τεχνοκρατών και αρμοδίων υπουργών που αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα, με έκτακτη σύσκεψη υπό τον Νίκο Αναστασιάδη, για να εξεταστούν τα επόμενα βήματα και οι χειρισμοί της Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. Υπενθυμίζεται ότι ήταν προγραμματισμένες κατ' ιδίαν συναντήσεις του κ. Αναστασιάδη με τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά μετά την ανανέωση της Navtex ο σχεδιασμός άλλαξε.

Η ανανέωση της Navtex ήταν ανάμεσα στα πιθανά σενάρια που αναμένονταν, οπότε και εξετάζεται μεταξύ άλλων και η πλευρά της ΕΝΙ ως προς τη δική της αντίδραση.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή