Η φράση στα πρακτικά της Βουλής που πυροδότησε την ένταση

Η φράση στα πρακτικά της Βουλής που πυροδότησε την ένταση

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση επικράτησε στη Βουλή όταν ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η πρόταση «αει στον διάβολο» που φέρεται πως ακούστηκε σε διάλογο που είχε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αφού ζήτησε τον λόγο και δεν του δόθηκε ο κ. Αθανασίου προσεκόμισε το έγγραφο στον Νίκο Δένδια ο οποίος το ανέγνωσε στη Βουλή.

Οπως ανέφερε ο κ. Δένδιας καταγράφεται επί λέξει: 

«Προεδρεύουσα (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου)

Σας παρακαλώ κύριε Αθανασίου, τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά ότι θέλετε, έχετε εκπροσώπους να μιλήσουν και από κάτω… "αει στο διάβολο"».

«Εγώ το είπα»; Ηταν η αντίδραση της κ. Χριστοδουλοπούλου για να συμπληρώσει ο κ. Δένδιας ότι «ο κ. Αθανασίου δικαιούται να λάβει τον λόγο» ενώ ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η φράση.

«Δεν τον έθιξα» τον διέκοψε η αντιπρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε… «Πρώτον εγώ δεν το άκουσα όπως δεν το άκουσε κανείς. Να εξαλειφθεί από τα πρακτικά δεδομένου ότι όποιος το είπε ήταν όχι απλά αστοχία και αγένια αλλά οτιδήποτε άλλο», συμπλήρωσε.

Ανακοίνωση Χριστοδουλοπούλου: «Κάποιοι ενδεχομένως μου  την έχουν "στημένη"»

«Σε καμία στιγμή της διαδικασίας την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου», τονίζει σε γραπτή δήλωσή της η γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και προσθέτει:

«Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, όταν πήρε το λόγο ο κ. Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος και αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι’ αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά». «Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν “στημένη”, αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή