Επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Σαμαρά για Novartis

Επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Σαμαρά για Novartis

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ως εισαγγελέας τήρησα με τη μεγαλύτερη δυνατή ευλάβεια την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας. Αυτό θα κάνω και τώρα. Όμως κατακρεουργήθηκε από τον κ. Σαμαρά σε βάρος εμού και των προστατευόμενων μαρτύρων», ανέφερε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «στη δήλωσή του ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ελληνικού κράτους, δεν αναφερθηκε στον κ. Σαμαρά».

Τόνισε μάλιστα ότι «στην επιστολή παραίτησής της η κα Ράικου χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο και για απειλές σε βάρος ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Απειλούνται ευθέως, με σκοπό να τρομοκρατηθούν, δικαστικοί λειτουργοί, μάρτυρες, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός», είπε, ενώ απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά του είπε «κ. Σαμαρά καταγγείλατε την σύσταση συμμορίας. Κε Σαμαρά, προσπαθείτε να συνδέσετε τη δημιουργία σκευωρίας με το Μακεδονικό. Πώς εξηγείται να γνωρίζω μήνες πριν, όταν λέτε ότι έστηνα τη σκευωρία, ότι θα γίνει συλλαλητήριο;»

«Είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή, και άλλα που προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους. Τι εννοεί ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι θα μας πάει μέχρι τέλους; Ελπίζω να μην εννοεί τη φυσική μας εξόντωση», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή