Κοντονής: Διεθνές σκάνδαλο η Novartis, αλλά κάποιοι λένε ότι στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα

Κοντονής: Διεθνές σκάνδαλο η Novartis, αλλά κάποιοι λένε ότι στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για ένα διεθνές σκάνδαλο που απασχολεί πλείστες χώρες, θέλουν κάποιοι να μας πουν ότι εδώ στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, τονίζοντας ότι «όλος ο κόσμος ψάχνει αυτό το σκάνδαλο κι εδώ είχαν κάποιοι την έμπνευση να μας πουν ότι, εδώ, αυτό είναι σκευωρία».

Επιπλέον, τόνισε ότι ακούστηκαν απειλές εναντίον του πρωθυπουργού για ειδικά δικαστήρια και μάλιστα με αναφορές σε δακτυλικά αποτυπώματα, εκφράζοντας την απορία «από που προκύπτει αυτό;» και κάνοντας λόγο για πανικό μπροστά στη δικαστική έρευνα.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε «ότι από ένα δισ. φτάσαμε στα πέντε, από το 2000 έως το 2009 για την εξωνοσοκομειακή δαπάνη. Είναι σκάνδαλο αυτό ή είναι σκευωρία;».

Τέλος, ευχήθηκε οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους να αποδείξουν την αθωότητά τους, καλώντας τα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του «επαίσχυντου» -όπως το χαρακτήρισε- άρθρου, καθώς και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή