Τραμπ: «Δειλός» ο αστυνομικός που δεν επενέβη στο μακελειό της Φλόριντα

Τραμπ: «Δειλός» ο αστυνομικός που δεν επενέβη στο μακελειό της Φλόριντα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι ο ένοπλος αστυνομικός που δεν επενέβη όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί στο Λύκειο του Πάρκλαντ της Φλόριντας την 14η Φεβρουαρίου είναι ένας «δειλός» ή απλά παρέλυσε από τον φόβο του.

«Έχουν εκπαιδευτεί, δεν αντέδρασε σωστά υπό πίεση ή πρόκειται για έναν δειλό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους, έξω από τον Λευκό Οίκο, αναφερόμενος ονομαστικά στον Σκοτ Πίτερσον, τον αναπληρωτή σερίφη του Μπρόουαρντ, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την προστασία του Λυκείου.

«Σίγουρα, η δουλειά που έκανε δεν ήταν καλή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», συμπλήρωσε ο Τραμπ, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του που οι αρχές δημοσιοποίησαν την ταυτότητά του, υπογραμμίζοντας όμως κατόπιν ότι «του άξιζε που δημοσιοποιήθηκε». Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι παρότι «εκπαιδευόταν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, όταν έπρεπε να κάνει κάτι πραγματικά, δεν είχε το κουράγιο».

Ο σερίφης της κομητείας του Μπρόουαρντ, όπου βρίσκεται το Λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ, δήλωσε χθες ότι ο Πίτερσον «βρισκόταν σίγουρα στο συγκρότημα (…) καθ' όλη τη διάρκεια» της επίθεσης, η οποία κόστισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, μαθητές και εργαζόμενους στο σχολείο. Σύμφωνα με τον σερίφη, ο αστυνομικός βρίσκοταν έξω από το σχολείο, όταν έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί και δεν εισήλθε ποτέ μέσα σε αυτό.

Με την αποκάλυψη ότι δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον δράστη, ο Πίτερσον τελικώς παραιτήθηκε από τη θέση του.

Αργότερα σήμερα, στην ομιλία του στην ετήσια συνάντηση των Αμερικανών συντηρητικών, Conservative Political Action Conference (CPAC), στο Μέριλαντ, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την πρόταση του για χορήγηση όπλων στους δασκάλους, ως το κύριο μέτρο για την εξασφάλιση σε κάποιο βαθμό της σχολικής ασφάλειας, κάτι το οποίο έχει προτείνει στο παρελθόν και η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή