Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ετήσιο διεθνές μαθητικό συνέδριο που διοργανώνεται στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Θεοτοκά (φωτ.). Το συνέδριο, που θα γίνει στο Ζωγράφειο από 14 ώς 18 Μαρτίου, έχει τίτλο «Ο Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Θεοτοκάς» και τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Συμμετέχουν πλήθος εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών, συγγραφέων και πνευματικών ανθρώπων. Ο ομοτ. καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος, θα κάνει την εναρκτήρια ομιλία.

(…) Την απεικόνιση του σώματος στη θρησκευτική τέχνη της ιταλικής Αναγέννησης και του Μπαρόκ θα εξετάσει στην ομιλία του ο καθηγητής Τζέιμς Μ. Σάσλοου, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα προσκεκλημένος της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης. Η ομιλία θα δοθεί στο Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Παρασκευή 9 Μαρτίου (6 μ.μ.). Ο Τζέιμς Μ. Σάσλοου είναι επίτιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Queens College και του Graduate Center του City University της Νέας Υόρκης.

(…) Τη δική του εμπειρία αλλά και προειδοποίηση σχετικά με τα συνταγογραφούμενα παυσίπονα μοιράστηκε ο σπουδαίος μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Flea, σε άρθρο του στο περιοδικό Time. Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος έχει δοκιμάσει «περίπου τα πάντα», επισημαίνει πως το να χορηγούνται από τους γιατρούς φάρμακα όπως η οξυκωδόνη –συχνά χωρίς σοβαρό λόγο– οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην εξάρτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή