Συντονισμένες επιθέσεις και απειλές αντιεξουσιαστών – Βίντεο ντοκουμέντο από τους βανδαλισμούς στην Ερμού

Συντονισμένες επιθέσεις και απειλές αντιεξουσιαστών – Βίντεο ντοκουμέντο από τους βανδαλισμούς στην Ερμού

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδρομικές επιθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα πραγματοποίησαν ομάδες αντιεξουσιαστών τα τελευταία 24ωρα με αφορμή την απεργία πείνας και δίψας του φυλακισμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, αίτημα του οποίου είναι η άμεση μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Μετά την κατάληψη που οργάνωσαν κρατούμενοι στον Κορυδαλλό το Σάββατο και την επίθεση με χειροβομβίδα τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Α.Τ. Καισαριανής,  «αλληλέγγυοι» στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου προχώρησαν τη νύχτα της Τετάρτης σε βανδαλισμούς καταστημάτων κατά μήκος της οδού Ερμού, σπάζοντας τζαμαρίες.

Η ομάδα προκάλεσε σοβαρές φθορές σε καταστήματα του πιο εμπορικού δρόμου της Αθήνας, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στο βίντεο που εδωσε στη δημοσιότητα αποκλειστικά ο ΣΚΑΪ.

Την ίδια νύχτα αντιεξουσιαστές στην Πάτρα πυρπόλησαν  ΑΤΜ και προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη υπόκαταστήματος αλυσίδας σουπερμάρκετ ενώ το πρωί της Τετάρτης ομάδα κουκουλοφόρων έκαψε κάδους μπροστά από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Παράλληλα, σε κατάληψη των γραφείων της «Αυγής», προχώρησε ομάδα περίπου 40 ατόμων αναρτώντας από το κτίριο της εφημερίδας ένα μαύρο πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Γιαγτζόγλου.

Κοινός παρανομαστής των επιθέσεων οι απειλές για «ισοπεδωτική» καταστροφή της πόλης μέχρι να γίνει δεκτό το αίτημα του 29χρονου φυλακισμένου, που κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ενώ δηλώνει «αιχμάλωτος πολέμου της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε σε περισσότερα από 67 καταστήματα επί της οδού Ερμού μεγάλες ζημιές.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών, με αφορμή την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας, είχε σπάσει βιτρίνες και εισόδους αρκετών καταστημάτων καθώς και δύο ATM κοντά στον σταθμό Μοναστηράκι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή