Αμεση ανάλυση: Τελειώνουν οι ανάσες

Αμεση ανάλυση: Τελειώνουν οι ανάσες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτούς του παίκτες έχουμε, αυτή την εντεκάδα κατεβάζουμε στο γήπεδο». Η γνωστή ποδοσφαιρική ρήση εκφράζει απόλυτα τον σημερινό πλέον άτονο ανασχηματισμό, ο οποίος αποδεικνύει περίτρανα για μια ακόμη φορά αφενός μεν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάγκο στελεχών αφετέρου δε ότι ο κ.Τσίπρας δεν θέλει να διαταράξει τις ισορροπίες που υπάρχουν μέσα στην κυβέρνηση -οπότε επιστρατεύει τον άχρωμο και άοσμο κ. Φώτη Κουβέλη.

Τον μοιραίο άνθρωπο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. Ο οποίος, αφού ψήφισε τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας κόντρα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία δραπέτευσε από το κυβερνητικό σχήμα επικαλούμενος τι κλείσιμο της ΕΡΤ -αν και είχε κι ο ίδιος συμφωνήσει με τους κ. Βενιζέλο και Σαμαρά για τις αλλαγές στο κρατικό κανάλι. Και έφτασε τελικά να ρίξει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μη αποδεχόμενος να στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις παραμονές της εξόδου από τα μνημόνια, οδηγώντας τη χώρα στην απίστευτη περιπέτεια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το μεγαλύτερο, ωστόσο, πρόβλημα του χθεσινού ανασχηματισμού είναι η τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη στην θέση του υπουργού Οικονομίας. Ένα ιστορικό στέλεχος του Αριστεράς πασίγνωστο για τους χαμηλούς τόνους και την πολιτική του σωφροσύνη, ο οποίος όμως καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο σε ένα γήπεδο που δεν γνωρίζει. Στην προσέλκυση, δηλαδή, εδώ και τώρα, σημαντικών ιδιωτικών ξένων επενδύσεων (100 δισεκατομμυρίων ευρώ  για τα αμέσως επόμενα χρόνια) τις οποίες  χρειάζεται απεγνωσμένα η οικονομία για να μπορέσει, πρώτον, να πείσει τις αγορές ότι η οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα και, δεύτερον, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να χτυπήσει την πρωτοφανή ανεργία (περίπου 1.000.000 πολίτες) που μαστίζει την κοινωνία.

Το μοναδικό ίσως θετικό στοιχείο του χθεσινού ανασχηματισμού είναι ότι τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Δραγασάκης είναι στελέχη με μεγάλη πολιτική εμπειρία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κ.Τσίπρα να ασχοληθεί με την ουσία της διακυβέρνησης κι όχι με την επικοινωνία. Με τις πολιτικές συναινέσεις που απαιτεί η επόμενη μέρα  στη χώρα κι όχι με την πόλωση , τον διχασμό και τη λάσπη στον ανεμιστήρα που εκτοξεύει καθημερινά προς κάθε κατεύθυνση η  ηγετική ομάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τέλος, αν κάτι δείχνει ο χθεσινός ανασχηματισμός είναι ότι οι ανάσες τις κυβέρνησης τελειώνουν και  οι εκλογές – που τόσο απεύχονταν οι κυβερνητικοί- φαίνεται να έρχονται ολοένα και πιο κοντά.

           

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή