Αύξηση κίνησης 12% για Aegean το πρώτο δίμηνο

Αύξηση κίνησης 12% για Aegean το πρώτο δίμηνο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμικό ξεκίνημα με αύξηση 12% και 1,5 εκατ. επιβάτες σημείωσε η επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air τους δύο πρώτους μήνες του έτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Aegean, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο η εταιρεία μετέφερε στο δίκτυο εσωτερικού 680.000 επιβάτες παρουσιάζοντας αύξηση 9%. Στο δίκτυο εξωτερικού η κίνηση ανήλθε σε 808.000 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 15%. Οι συνολικές πτήσεις αυξήθηκαν κατά 2%, ενώ και η πληρότητα ενισχύθηκε σημαντικά στο 81% από 76% την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

H κίνηση από την κύρια βάση της Αθήνας αυξήθηκε κατά 14%, με την Aegean να αναπτύσσεται σημαντικά ταχύτερα σε σχέση με την αύξηση της συνολικής αγοράς (6,5%). Ιδιαίτερα η κίνηση εξωτερικού της Aegean από την Αθήνα σημείωσε άνοδο 19% με σημαντική επένδυση στη διατήρηση πολλών «εποχικών» προορισμών και τον χειμώνα, για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και των επιλογών άμεσης σύνδεσης των επιβατών. «Το 2018 ξεκίνησε με θετικά πρόσημα στην κίνηση και στην πληρότητα των πτήσεών μας. Η σταδιακή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας, η ωρίμανση στη διαχείριση των ναύλων και του δικτύου, καθώς και η επένδυσή μας στην ενίσχυση και λειτουργία του αεροδρομίου της Αθήνας ως κόμβου διασύνδεσης/μετεπιβίβασης, έχουν συμβάλει στη μερική άμβλυνση της εποχικότητας.

Είναι απαραίτητο για όλους μας στον τουρισμό οι προσπάθειες για επέκταση της περιόδου να ενταθούν με επενδύσεις και ευρηματικότητα, νέα προϊόντα και κατάλληλες πολιτικές στήριξης», αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθύνων συμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης. «Από μεριάς μας συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών μας με την παράδοση και λειτουργία, κατά τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους, ενός καινούργιου και τριών αναβαθμισμένων lounges σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα. Παράλληλα προγραμματίζουμε 18 νέους προορισμούς και επιπλέον 700.000 θέσεις για το 2018. Οι αρχικές ενδείξεις για τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου, παρά την αύξηση της χωρητικότητας του ανταγωνισμού, διαφαίνονται θετικές», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή