Με δικές τους γεωτρήσεις στην ΑΟΖ προειδοποιούν οι Τουρκοκύπριοι

Με δικές τους γεωτρήσεις στην ΑΟΖ προειδοποιούν οι Τουρκοκύπριοι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δικές τους γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ στην περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι επιμείνουν στα σχέδια τους προειδοποιούν οι Τουρκοκύπριοι δια στόματος του «υπουργού Εξωτερικών» τους Κουντρέτ Οζερσάι. 

«Είτε θα το κάνουμε μαζί- συζητώντας, συμφωνώντας και προχωρώντας μαζί- είτε τα πράγματα θα σταματήσουν, είτε εμείς θα κάνουμε το ίδιο πράγμα, θα αρχίσουμε την εκμετάλλευση και τις γεωτρήσεις», δήλωσε στο Reuters ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους. 

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, τόνισε ότι η διπλωματία είναι το πρώτο εργαλείο.

«Σκοπεύουμε να ''παγώσουμε'' τα νερά, όχι να τα ''θερμάνουμε''. Για αυτό στο τελευταίο συμβάν δεν χρησιμοποιήσαμε ισχύ. Δεν κάναμε ούτε καν επίδειξη δύναμης. Υπήρχε αποτροπή», δήλωσε.

Στην επισήμανση ότι έχει δοθεί άδεια εκμετάλλευσης μόνο σε περιοχές νότια του νησιού και όχι βόρεια, υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι γεωγραφικό. «Βασίζεται σε ιστορικά δικαιώματα και σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συνεταιριστική δημοκρατία. Οχι μόνο η πλευρά των Τουρκοκυπρίων αλλά και η διεθνής κοινότητα και εκείνη των Ελληνοκυπρίων αποδέχεται και αναγνωρίζει ότι είμαστε συνιδιοκτήτες αυτών των πηγών υδρογονανθράκων», πρόσθεσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή