Αντί κάθαρσης πολλά βήματα προς τα πίσω

Αντί κάθαρσης πολλά βήματα προς τα πίσω

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρωτόγνωρες εξελίξεις στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου το βράδυ της Κυριακής υποχρεώνουν την κυβέρνηση να εμπλακεί στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση και να προληφθεί ο κίνδυνος αλυσιδωτών αντιδράσεων. Η απόφαση για επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, που ελήφθη έπειτα από πολύωρη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατέστη μονόδρομος, καθώς επικράτησε η άποψη ότι απαιτείται να αποσταλεί σαφές μήνυμα προς όλους τους εμπλεκομένους και, ταυτόχρονα, να δημιουργηθούν συνθήκες εκτόνωσης της εκρηκτικής κατάστασης που προέκυψε. Πέραν αυτών, με τις συνεννοήσεις με την UEFA για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν να εκκρεμούν, θεωρήθηκε επιβεβλημένη η διακοπή του πρωταθλήματος και υπό το πρίσμα ότι οι όποιες κινήσεις στην κατεύθυνση εξυγίανσης της νοσηρής κατάστασης θα πρέπει να γίνουν σε συνεννόηση με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές.

Στον απόηχο των επαναλαμβανόμενων κυβερνητικών εξαγγελιών για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αλλά και ως συνέπεια της αντίδρασης των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις κυβερνητικές ευθύνες, το μήνυμα της χθεσινής σύσκεψης δόθηκε σε υψηλούς τόνους: «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους» ήταν, σύμφωνα με συνεργάτες του, η βασική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος, υποδεχόμενος λίγες ώρες αργότερα τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στο Μαξίμου, είπε ότι «πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος».

Η κυβέρνηση δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από τη Bοστώνη (ρ/σ Grecian Echoes) ότι οι εικόνες της Κυριακής είναι τραγικές και πάνε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση υποσχόταν κάθαρση. «Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής σημειώνεται ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί εξυγίανσης «ήταν απλώς το πρόσχημα για να εξυπηρετηθούν για ακόμη μία φορά διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου».

Την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και συνολικά στον αθλητισμό ζήτησε το ΚΚΕ, με τον Περισσό να κάνει λόγο για ανοχή και στήριξη όλων των κυβερνήσεων –και της σημερινής– στους μεγαλοεπιχειρηματίες, που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των ομάδων και των φιλάθλων.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί βαθιά και η θεραπεία του απαιτεί χρόνο και σοβαρή μελέτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ενωση Κεντρώων.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ζήτησε με επιστολή του από τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Σεβαστάκη να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της επιτροπής με θέμα την επάρκεια του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, όπου θα κληθούν ο υφυπουργός Αθλητισμού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή