Αθώος ο Αμβρόσιος που κατηγορείτο για υποκίνηση βίας

Αθώος ο Αμβρόσιος που κατηγορείτο για υποκίνηση βίας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθωώθηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος κατηγορείτο ότι είχε καταφερθεί εναντίον των ομοφυλοφίλων, μέσω ανάρτησής του στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Η ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου διήρκεσε για περισσότερες από εννέα ώρες – από 12 χθες το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ. Μετά την έκδοση της απόφασης, η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων δήλωσε στην «Κ»: «Είναι προφανώς σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά κατά την κρίση μας είναι νομικά εσφαλμένη και οπωσδήποτε αντίθετη στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σχετικά με αυτά τα ζητήματα». Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αμβρόσιου Γιώργος Μπέσκος είπε στην «Κ» πως «η υπερασπιστική γραμμή ήταν ότι όσα έγραψε ο μητροπολίτης, ήταν αξιολογικές κρίσεις, σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας για τους ομοφυλόφιλους και οι αναφορές που έκανε στρέφονταν κατά των πολιτικών».

Νομικοί κύκλοι μιλώντας στην «Κ» ανέφεραν ότι είναι πολύ σημαντικό, πρώτον, ότι παραπέμφθηκε ο κ. Αμβρόσιος και, δεύτερον, ότι, παρά την αθώωσή του, ο ίδιος ακολούθησε μια υπερασπιστική γραμμή που έδειξε μερική υπαναχώρηση, καθώς είπε ότι οι αναφορές του στρέφονταν κατά των πολιτικών και όχι των ομοφυλοφίλων.

Στο μεταξύ, η εκδίκαση της υπόθεσης προκάλεσε αναστάτωση στην πόλη του Αιγίου. Ομάδα περίπου 60 αντιεξουσιαστών αλλά και μέλη της κοινότητας LGBT έφθασαν χθες το πρωί με λεωφορείο έξω από το δικαστικό μέγαρο του Αιγίου, ανήρτησαν πανό, ενώ μόλις είδαν τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη επιχείρησαν να τον προπηλακίσουν. Κάποιοι πέταξαν πέτρες, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα εξωτερικό τζάμι των δικαστηρίων. Στη 1 το μεσημέρι αντιεξουσιαστές και μέλη της κοινότητας LGBT αποχώρησαν από το δικαστικό μέγαρο και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας, κάποιοι από τους συμμετέχοντες έγραψαν συνθήματα, τοποθέτησαν τη σημαία της LGBT στο προαύλιο της Παναγίας Φανερωμένης και κατέβασαν την ελληνική σημαία από το Ηρώον στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθώς μέσα στο κτίριο βρίσκονταν αρκετά άτομα, που ήθελαν να συμπαρασταθούν στον μητροπολίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή