Τραμπ κατά Μιούλερ: «Σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί» στην έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές

Τραμπ κατά Μιούλερ: «Σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί» στην έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση εναντίον του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με την έρευνα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016, της οποίας ηγείται ο πρώτος.

Με κοινοποίηση του στο Twitter, χαρακτήρισε την έρευνα «άδικη», επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά πως δεν υπήρξε «καμία συμπαιγνία» μεταξύ της προεκλογικής του καμπάνιας και της Ρωσίας.

Επιπλέον, προσέθεσε ότι στην έρευνα κυριαρχούν «σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί» και οπαδοί της αντιπάλου του στην εκλογική αναμέτρηση, Χίλαρι Κλίντον, παρότι ο ίδιος ο Μιούλερ είναι Ρεπουμπλικάνος.

Τα νεά αυτά σχόλια του Τραμπ έρχονται μία μερά μετά τις δηλώσεις του δικηγόρου του, Τζον Ντόουντ, ο οποίος είπε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί τέλος στην επίμαχη έρευνα. Παρότι αρχικά είπε ότι τα λόγια του εκφράζουν τον ίδιο τον πρόεδρο, αργότερα ανασκεύασε, σημειώνοντας ότι τα λεγόμενα του εκφράζουν μόνο τον ίδιο.

Επίσης, ο ανορθόδοξος λόγος του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε ανησυχία στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με ορισμένους να προειδοποιούν ότι μπορεί να δημιουργηθεί μία εικόνα προσπάθειας παρέμβασης στην έρευνα.

Σε άλλα tweets που κοινοποίησε νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε και κατά του πρώην υποδιευθυντή του FBI, Άντριου ΜακΚέιμπ, ο οποίος απολύθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς την Παρασκευή, καθώς και κατά του πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας, Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο απέλυσε ο ίδιος ο Τραμπ πέρυσι.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «ψευδή υπομνήματα» τις σημειώσεις που κρατούσαν οι δύο αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχαν μαζί του, ενά αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Κόμεϊ, τον κατηγόρησε για ψευδή κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου.

Τα συγκεκριμένα υπομνήματα είναι πιθανό ενισχύσουν τους ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ έχει επιδιώξει να παρέμβει στην έρευνα, όπως ενδεικτικά τις ένορκες καταγγελίες του Κόμεϊ, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του είχε ζητήσει να προβεί στον τερματισμό της.

Κατά των λεγομένων του Τραμπ στράφηκε o γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος προειδοποίησε τον Τραμπ να μην επιχειρήσει να απολύσει τον Κόμεϊ.  «Αν προσπαθούσε να κάνει κάτι τέτοιο, αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους της προεδρίας του, καθώς είμαστε ένα έθνος που κυριαρχεί το κράτος δικαίου», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή