Δημοσκόπηση: Η Τουρκία ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα

Δημοσκόπηση: Η Τουρκία ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα, όπως πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Eλλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ειδικότερα, το 92,5% των ερωτηθέντων είπε πως η Τουρκία συνιστά για την Ελλάδα την μεγαλύτερη απειλή ενώ το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο την Αλβανία και το 37% την ΠΓΔΜ.

Υπέρ των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία, παρά την συνεχή κλιμάκωση που επιδιώκει η άλλη πλευρά, τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή ενω ένα 46% τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.

Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.

Μάλιστα σχεδόν ένας στους πέντε, δηλαδή ποσοστό 49,5%, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη σε μία τέτοια σύγκρουση. 

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης ενώ το 30,5% επιθυμεί διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Το 44,9% τάσσεται υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ ένα 46,8% τάσσεται ξεκάθαρα κατά της σύνθετης ονομασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή