Σήμερα ο πλειστηριασμός του Hydra Beach

Σήμερα ο πλειστηριασμός του Hydra Beach

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για το ξενοδοχείο Hydra Beach που βρίσκεται στη θέση Πλέπι της Θερμησίας, απέναντι από την Υδρα, εξαιτίας χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρείας προς τη Eurobank.

Η τιμή πρώτης εκκίνησης έχει προσδιοριστεί στα 22,8 εκατ. ευρώ με βάση τη διαθέσιμη από την πιστώτρια τράπεζα έκθεση ανεξάρτητου αποτιμητή. Ομως κύκλοι σε γνώση των σχετικών διεργασιών δεν αποκλείουν ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος καθώς εικάζεται πως το τίμημα θεωρείται υψηλό από τους ενδιαφερομένους.

Αρχικά, η εκποίηση της εταιρείας Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Ακτή Υδρας, όπως ονομάζεται το Hydra Beach, είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά αναστάλθηκε με δικαστική απόφαση, ενώ η δανειολήπτρια, συμφερόντων της ιταλικής οικογενείας Santoni, είχε πιθανολογήσει επικείμενη διευθέτηση των υποχρεώσεων της μονάδας. Πρέπει να σημειωθεί πως ο όμιλος Santoni αποδίδει τα προβλήματα της εταιρείας στο γεγονός πως δεν προχώρησε επί χρόνια η καταβολή ποσού 5,91 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο, που αφορά το υπόλοιπο 50% επιχορήγησης του ν. 3299/2004.

Το Hydra Beach είναι συγκρότημα πέντε αστέρων με 659 κλίνες, πολλές εκ των οποίων σε μπανγκαλόου, με πισίνες, εστιατόρια, μπαρ και spa. Χτίστηκε πριν από μισό αιώνα από τον επιχειρηματία Νίκο Κωνσταντινίδη, ο οποίος κατασκεύασε και το γειτονικό ξενοδοχείο Porto Hydra, το οποίο πωλήθηκε προ ολίγων ετών στον όμιλο Β. Ρέστη. Το Hydra Beach πωλήθηκε το 2009 από την οικογένεια Κωνσταντινίδη στον ιταλικό όμιλο Santoni, ο οποίος αφού το ανακαίνισε το 2012 έδωσε τη διαχείρισή του στον όμιλο Barcelo Hotels & Resorts. Λίγα χρόνια μετά, η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρό οικονομικό κώλυμα λόγω προβλημάτων ρευστότητας που επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση των τραπεζικών δανειακών υποχρεώσεων και μεγάλου ύψους σωρευμένων ζημιών. Λόγω της καθυστέρησης της χρηματοδότησης της επένδυσης ανακαίνισης που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο, συνήψε δάνεια τα οποία δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει.

Η Eurobank τον Μάιο του 2016 κατήγγειλε τις συμβάσεις των δανείων, συμπεριλαμβανομένης και αυτής δανείου που ήταν συνδεδεμένο με την εκχώρηση της επιχορήγησης από το ελληνικό κράτος. Στη συνέχεια η τράπεζα προχώρησε στην έκδοση τριών διαταγών πληρωμής συνολικού ύψους της τάξης των 7,6 εκατ. Κατά των διαταγών πληρωμής ασκήθηκαν ανακοπές αλλά χωρίς να μπορέσει τελικά να αποτρέψει, τουλάχιστον μέχρι χθες Τρίτη, τον σημερινό πλειστηριασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή