Αράχωβα: Ρουμελιώτικη παράδοση

Αράχωβα: Ρουμελιώτικη παράδοση

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος, το Πάσχα στον κοσμοπολίτικο προορισμό του Παρνασσού μπορεί να αποδειχτεί πιο… αθλητικό από ποτέ! Το χιονοδρομικό κέντρο θα είναι ανοιχτό και οι πίστες σε πλήρη λειτουργία.

M. Παρασκευή

Οι επιτάφιοι της Μητρόπολης και του Αγίου Γεωργίου συναντιούνται μπροστά από το Γυμνάσιο και ακολουθούν ο ένας τον άλλο στον κεντρικό δρόμο. Τα τραπέζια στα τσιπουράδικα της πλατείας Παπαϊωάννου είναι συνήθως κατάμεστα από το μεσημέρι. Μια πιο κομψή επιλογή είναι το εστιατόριο Panayiota Plus (τηλ. 22670-29226), ενώ μία προς μία όλες οι ταβέρνες προσαρμόζονται στις επιταγές της ημέρας και σερβίρουν νηστίσιμα.

Μ. Σάββατο

Μετά την Ανάσταση και το φαγητό, η διασκέδαση κρατάει μέχρι το πρωί με πολύ κέφι. Μια και τα ξενοδοχεία εμφανίζουν ήδη πληρότητα, αν θέλετε να περάσετε τις ημέρες του Πάσχα εδώ και να διασκεδάσετε, μια εναλλακτική πρόταση διαμονής είναι οι Δελφοί, σε κάποιον από τους ανακαινισμένους ξενώνες.

Αράχωβα: Ρουμελιώτικη  παράδοση-1

Ρουμελιώτικο Πάσχα χωρίς τσάμικο δεν γίνεται. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Κυριακή του Πάσχα

Ξεχάστε τη μετακίνηση με αυτοκίνητο εντός του χωριού. Οι Αραχωβίτες ανάβουν φωτιές με κληματσίδες και ψήνουν σε μεγάλες παρέες τα αρνιά, κερνώντας κρασί και τσίπουρο φίλους και περαστικούς. Αν θέλετε να συνδυάσετε το μεσημεριανό φαγητό με μια μικρή εκδρομή, κάντε κράτηση στην περιζήτητη ταβέρνα του Νίκου (τηλ. 22340-61456) στην Αγόριανη.

Αράχωβα: Ρουμελιώτικη  παράδοση-2

Ο ναός της Αθηνάς Προναίας στους Δελφούς. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

Ανοιξιάτικα

Κινηθείτε ανάλογα με τον καιρό και τις διαθέσεις σας. Μια βόλτα στους Δελφούς είναι πάντα καλή ιδέα, αλλά και το Γαλαξίδι υπόσχεται όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα. Για πεζοπορίες επικοινωνήστε με τον Γιώργο Κοροδήμο της Trekking Hellas (τηλ. 22670-31901, 6981-114041). Οι λάτρεις του σκι θα απολαύσουν καθημερινές καταβάσεις στις πίστες με θέα τη θάλασσα του Κορινθιακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή