Μέσα στο επόμενο 24ωρο η τοποθέτηση του Ζούκερμπεργκ για την Cambridge Analytica

Μέσα στο επόμενο 24ωρο η τοποθέτηση του Ζούκερμπεργκ για την Cambridge Analytica

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπερκ πρόκειται να τοποθετηθεί δημοσίως μέσα στις επόμενες ώρες στον απόηχο του σκανδάλου περί κακοδιαχείρισης δεδομένων των χρηστών του.

Το Facebook βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου μετά τις καταγγελίες ότι περιήλθαν παράνομα στην κατοχή της Cambridge Analytica, μιας εταιρείας με έδρα τη Βρετανία την οποία είχε προσλάβει ο Ντόναλντ Τραμπ για την προεκλογική του εκστρατεία του 2016, τα προσωπικά δεδομένα πάνω από 50 εκατομμύρια χρηστών του.

Η πολυαναμενόμενη τοποθέτηση του κ. Ζούκερμπεργκ «θα επικεντρωθεί στο να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη», σύμφωνα με εκπρόσωπο του διάσημου κοινωνικού ιστότοπου που μίλησε στο NBC News.

Αίσθηση είχε προκαλέσει η τήρηση σιγής ισχύος από την πλευρά του ιδρυτή του Facebook μετά τις αποκαλύψεις, η οποία επανέφερε στο προσκήνιο ερωτηματικά για το πως το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης επέτρεπε συνδεμένες εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών αλλά και των φίλων τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ασκείται πίεση στο Facebook να εξηγήσει γιατί η εταιρία δεν ενημέρωσε τους χρήστες ή το κοινό ότι τα δεδομένα τους θα χρησιμοποιηθούν με τρόπο που παραβιάζει τους ίδιους όρους της υπηρέσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook την Παρασκευή, η εταιρία έλαβε γνώση για την παραβίαση το 2015. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή