Συνδυάζοντας τεχνολογία με φινέτσα

Συνδυάζοντας τεχνολογία με φινέτσα

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξιδεύοντας στο Σαν Σεμπαστιάν στη βόρεια Ισπανία, για την παγκόσμια παρουσίαση του νέου Opel Grandland X Ultimate, η σκέψη μας ήταν πώς η συνεργασία PSA θα αναβαθμίσει τη γερμανική μάρκα σε μια premium κατηγορία που απουσίαζε. Οταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο καταλάβαμε ότι η γαλλογερμανική συνεργασία είναι σε υψηλό επίπεδο και το νέο SUV ανεβάζει τον πήχυ στην κατηγορία.

ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μοντέρνες, δυναμικές γραμμές, γοητευτική off-road εμφάνιση και υπερυψωμένα καθίσματα με άριστη σφαιρική ορατότητα σε συνδυασμό με ποικίλες κορυφαίες τεχνολογίες, άφθονους χώρους και άνεση για μέχρι πέντε φίλους της περιπέτειας. Ασφαλές, μιας και έχει αποσπάσει πέντε αστέρια Euro NCAP – αυτό είναι το Opel Grandland X.

Το νέο μοντέλο είναι πραγματικός διεκδικητής στην αναπτυσσόμενη κατηγορία SUV, της οποίας το μερίδιο έχει αυξηθεί από 7% το 2010, σε σχεδόν 20% σήμερα.

Και άνεση

Η premium έκδοση Ultimate που γνωρίσαμε στην αποστολή υπόσχεται ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης. Οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με ανίχνευση πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Automatic Emergency Braking) μαζί με προηγμένες τεχνολογίες όπως προβολείς AFL LED και σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και κάμερα 360°. Τα πιστοποιημένα από το AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) premium εργονομικά εμπρός καθίσματα, η δερμάτινη ταπετσαρία και τα θερμαινόμενα καθίσματα για οδηγό/συνοδηγό και τα δύο πλαϊνά πίσω καθίσματα αυξάνουν το επίπεδο άνεσης. Αριστη ενημέρωση/ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα εξασφαλίζει το Navi 5.0 IntelliLink με έγχρωμη οθόνη αφής, που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Ορισμένα smartphones φορτίζονται ακόμα και ασύρματα. Επιπλέον, οι αγοραστές του Ultimate μπορούν να ακούν τη μουσική τους στο στάνταρ premium ηχοσύστημα Denon, ενώ το DAB+ αναβαθμίζει τις επιλογές και την ποιότητα ήχου των σταθμών. Τον τελευταίο λόγο έχει η μοντέρνα δυναμική σχεδίαση του συμπαγούς SUV της Opel που το κάνει πραγματικά ελκυστικό με το προαιρετικό δίχρωμο φινίρισμα. 

Το Grandland X συμπεριφέρεται τόσο δυναμικά όσο υπαγορεύει η εμφάνισή του και προσφέρει ασφαλή οδηγική απόλαυση, όλο τον χρόνο και σε οποιοδήποτε οδόστρωμα. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip που εξασφαλίζει την καλύτερη πρόσφυση σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα, στη συνέχεια, προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς και επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο. Αυτό εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά, ανεξάρτητα εάν το Grandland X κινείται σε χιόνι, λάσπη, άμμο ή βρεγμένη επιφάνεια.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο κορυφαίος 2.0 diesel που παράγει 177 ίππους στις 3.750 rpm, αποδίδει μέγιστη ροπή 400 Nm στις 2.000 rpm και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 9,1 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 214 km/h. Επίσης, υπάρχει ο 1.6 diesel με 120 ίππους που αποδίδει μέγιστη ροπή 300 Nm στις 1.750 rpm και η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι 4 lt/100 km, ενώ οι εκπεμπόμενοι ρύποι είναι 104 g/km CO2. Ο βενζινοκινητήρας 1.2 Turbo άμεσου ψεκασμού αποδίδει 130 ίππους και μέγιστη ροπή 230 Nm στις 1.750 rpm. Σε αυτή την περίπτωση η μέση κατανάλωση είναι 5,1 lt/100 km και 117 g/km CO2. 

Μοντέρνο, στιβαρό

Με μήκος 4.477 mm, πλάτος 1,856 mm (χωρίς εξωτερικούς καθρέπτες) και ύψος 1.609 mm, το νέο Opel Grandland X είναι ένα μοντέρνο στιβαρό SUV από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις. Μπροστά, πάνω από την ποδιά, η αιχμηρή μάσκα φέρει τον γνώριμο «κεραυνό» της Opel. Τα χρωμιωμένα πτερύγια πλαισιώνουν το λογότυπο της μάρκας και εκτείνονται προς τους λεπτούς προβολείς LED σε σχήμα διπλού φτερού, που διευρύνουν οπτικά το εμπρός τμήμα και προσδίδουν στο Grandland X στιβαρότητα.

Το μακρύ μεταξόνιο των 2.675 mm δημιουργεί ένα ευρύχωρο περιβάλλον για πέντε άτομα. Με χώρο αποσκευών από 514 λίτρα (ή 1.652 όταν τα καθίσματα αναδιπλωθούν) είναι κατάλληλο ακόμα και για τη μεταφορά σπορ εξοπλισμού, το νέο SUV της Opel είναι εφάμιλλο των εξαιρετικά ευρύχωρων, συμπαγών station wagon.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή