Στην κορυφή της Ευρώπης η εθνική πόλο γυναικών

Στην κορυφή της Ευρώπης η εθνική πόλο γυναικών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε 9-8 στον τελικό του (παρθενικού) Europa Cup, που διεξήχθη μέσα στην Ισπανία και ανέβηκε στην κορυφή. Έτσι, επέστρεψε στους τίτλους μετά το 2012 και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την παρουσία της στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση δεν μπήκε καλά στην αναμέτρηση, αλλά με όπλο την άμυνά της, ξεκίνησε την αντεπίθεσή της που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, όπως μαρτυράει και το τελικό σκορ και η διακύμανσή του. Αρχικά η Ρωσία προηγήθηκε με 2-0 μέχρι σχεδόν τα τέλη του ημιχρόνου, όμως δύο γκολ από τις Ξενάκη και Καλαργυρού διαμόρφωσαν το 2-2. Η ελληνική ομάδα γύρισε το χαρτί στην τρίτη περίοδο, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και διαμορφώνοντας το 6-3.

Η τελευταία περίοδος ήταν και η πιο εντυπωσιακή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αρχικά έφτασε μέχρι και το 7-3, όμως η Ρωσία αντέδρασε και κατάφερε να φτάσει τη διαφορά μέχρι και στο γκολ (9-8), 44'' πριν τη λήξη. Ωστόσο, στα 22 δευτερόλεπτα η Ελλάδα κέρδισε αποβολή και εξάντλησε το χρόνο επίθεσής της, παίρνοντας τελικά τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο. Από δύο γκολ πέτυχαν Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου και Ξενάκη.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-1, 4-1, 3-5

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη, Πάτρα, Χυδηριώτη 1, Καλαργυρού 1, Πλευρίτου Ελ. Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ.

Ρωσία (Αλεξάντρ Γκαϊντούκοφ): Βερκογκλίντοβα, Βακίτοβα, Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Κούρζινα, Ιβάνοβα 2, Ριζκόβα, Καρνάουκ

Πηγή: sport-fm.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή