Νεφώσεις, σποραδικές καταιγίδες και νέα επέλαση αφρικανικής σκόνης

Νεφώσεις, σποραδικές καταιγίδες και νέα επέλαση αφρικανικής σκόνης

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018. Στα δυτικά και βόρεια θα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα αναμένεται να σημειωθεί έντονη μεταφορά σκόνης, έχοντας ως συνέπεια την εκδήλωση λασποβροχών και τον περιορισμό της ορατότητας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως13 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 21 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 17, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 22, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τις θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ΕΔΩ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις μέτριοι 6 με 7 μποφόρ, και στα Δωδεκάνησα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα των 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις, αλλά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Για το υπόλοιπο τη ημέρας ο καιρός θα είναι άστατος χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση λίγων πρόσκαιρων όμβρων. Αυξημένες θα είναι και πάλι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή