Με τη δεύτερη έρευνα και κατόπιν προκήρυξης εντοπίστηκαν τα θραύσματα στην Ευελπίδων – Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Με τη δεύτερη έρευνα και κατόπιν προκήρυξης εντοπίστηκαν τα θραύσματα στην Ευελπίδων – Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θραύσματα που παραπέμπουν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και μαύρισμα στον μαντρότοιχο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, που βρέθηκαν μετά από επισταμένες έρευνες αργά τη νύχτα, επιβεβαιώνουν την έκρηξη βόμβας, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη γύρω στις 21.30 χθες το βράδυ, με κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».

Στην ανακοίνωση ο συντάκτης κάνει λόγο για απόκρυψη του συμβάντος από τις αρχές, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δεν είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα και υπήρχε άγνοια για το χτύπημα μέχρι την ανάληψη ευθύνης, καθώς δεν είχε βρεθεί τίποτα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα ξημερώματα του Σαββάτου 24/3/2018, λίγο πριν από τις 4.00, μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και δήλωσε ότι άκουσε μια έκρηξη.

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικά και σύμφωνα με όσα αναφέρονται από την Αστυνομία, οι αστυνομικοί ερεύνησαν με φακούς την πίσω πλευρά των δικαστηρίων, χωρίς όμως να εντοπίσουν το παραμικρό, γι' αυτό δεν υπήρξε συνέχεια.

Μετά την ανάληψη ευθύνης όμως, έγινε και δεύτερη έρευνα και τελικά βρέθηκε το σημείο της έκρηξης, εκεί όπου βρίσκεται η σκοπιά, στη νότια πλευρά των δικαστηρίων, προς το πάρκο του Γκύζη, η οποία όμως δεν λειτουργεί τα βράδια.

Τα θραύσματα παραλήφθησαν από τα συνεργεία του ΤΕΕΜ και μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η οργάνωση ανέφερε στην προκήρυξη, «τοποθετήσαμε σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι. Γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ' το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δεν γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά».

Συμπληρώνουν, επίσης, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς Γιαγτζόγλου, Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο, αλλά και τις εκκενώσεις των υπό κατάληψη κτιρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου, μέσω ενός κειμένου που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας επίθεση με χειροβομβίδα που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, άγνωστοι φέρεται να πέταξαν χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Επρόκειτο για μία «άγνωστη» -μέχρι τη δημοσιοποίησή της- ενέργεια, η οποία μάλιστα δεν έγινε γνωστή από την Ελληνική Αστυνομία, αλλά από τους δράστες. Την έρευνα της υπόθεσης είχε αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή