Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη – Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα νοσοκομεία

Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη – Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα νοσοκομεία

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά και σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η διακοπή της υδροδότησης λόγω σοβαρής βλάβης στον κεντρικό αγωγό της πόλης. Μάλιστα, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, το κέντρο της πόλης θα μείνει χωρίς νερό από τις 10 το πρωί της Πέμπτης έως και τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Σταματούν οι μικροβιολογικές εξετάσεις στο «Ιπποκράτειο»

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», λόγω της διακοπής νερού στη Θεσσαλονίκη, η οποία δυσχεραίνει την υδροδότηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι οι βρύσες από τον 3ο όροφο και πάνω στέρεψαν, ενώ η πίεση στους υπόλοιπους ορόφους είναι χαμηλή.

Όπως αναφέρει το thessnews.gr, θέμα, όπως είναι αναμενόμενο, έχει προκύψει και με την καθαριότητα των κλινικών, ενώ κανονικά λειτουργούν τα χειρουργεία και η μονάδα τεχνητού νεφρού που έχουν δικές τους δεξαμενές, ωστόσο, το υπόλοιπο νοσοκομείο δεν διαθέτει κεντρική δεξαμενή.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μικροβιολογικού τμήματος, όπου αναμένεται να σταματήσουν οι μικροβιολογικές εξετάσεις.

Η διοίκηση του «Ιπποκρατείου» έχει ζητήσει από την ΥΠΕ (υγειονομική περιφέρεια)  και την ΕΥΑΘ να υδροδοτηθεί κατά προτεραιότητα το νοσοκομείο.

«Έχουμε ζητήσει από την ΕΥΑΘ στο πλαίσιο του εφικτού να υδροδοτηθούν κατά προτεραιότητα τα νοσοκομεία», σημείωσε  στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο Στρατής Πλωμαρίτης, διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Διευκρίνισε, πάντως, πως ήδη γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες με την συνδρομή  βυτιοφόρων από δήμους, όπου αυτό είναι εφικτό, όπως στην περίπτωση του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Όσον αφορά στα  υπόλοιπα νοσοκομεία, το «Παπανικολάου» και το «Παπαγεωργίου» δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», υπάρχουν δύο δεξαμενές που έχουν ακόμη απόθεμα σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Ωστόσο, γίνεται οικονομία όπου μπορεί να γίνει, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος  Σπανός.

Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Καλαμαριά, λόγω των προβλημάτων υδροδότησης.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί σήμερα, λόγω της βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο μεταξύ, η ΕΥΑΘ ενημερώνει ότι από τις 10 απόψε, μέχρι τις 6 το πρωί της 30ής Μαρτίου, θα διακοπεί η υδροδότηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Βαρδάρη, Εγνατία και κάτω μέχρι Εθνικής Αμύνης), προκειμένου να ενισχυθεί σταδιακά η περιοχή που περικλείεται μεταξύ Εγνατίας – Εθν. Αμύνης, Αγ. Δημητρίου – Λαγκαδά, όπως και οι Σαράντα Εκκλησιές, η Τριανδρία και μέρος της Άνω Τούμπας, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρότερο πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των εργασιών, αυτές συνεχίζονται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Παραμένει σε λειτουργία σημαντικός αριθμός γεωτρήσεων και είναι αυξημένη η παραγωγή νερού από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, την έντονη διαμαρτυρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, για τα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η πόλη, εκφράζει ο Πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης, που – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση – δέχθηκε παράπονα από τους επαγγελματίες, που αδυνατούν να εργαστούν λόγω έλλειψης νερού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή