Ο «Ρουβίκωνας» με φέιγ βολάν στο σπίτι της πρέσβειρας Ισραήλ

Ο «Ρουβίκωνας» με φέιγ βολάν στο σπίτι της πρέσβειρας Ισραήλ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι η καταδρομική επίθεση των μελών του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ισραήλ (Δεκέμβριος 2017) είχε εκθέσει την ΕΛ.ΑΣ. και είχε προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του Σώματος, τα μέλη της αναρχικής ομάδας κατάφεραν και πάλι να αιφνιδιάσουν τους «διώκτες» τους πραγματοποιώντας νέα «παρέμβαση», αυτή τη φορά όχι στον χώρο όπου στεγάζεται η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας αλλά στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν Αμπα.

Στις 7 χθες το απόγευμα περίπου 20 μέλη του «Ρουβίκωνα» κατάφεραν, δίχως να γίνουν αντιληπτά από την αστυνομία, να φτάσουν έξω από το σπίτι της πρέσβειρας στο Ψυχικό και να πετάξουν φέιγ βολάν με σύνθημα «Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό». Αμέσως μετά διέφυγαν δίχως να καταδιωχθούν, πόσο μάλλον να προσαχθούν από την ΕΛ.ΑΣ. Στην είσοδο της πρεσβευτικής κατοικίας υπήρχε αστυνομικός σκοπός, ο οποίος δεν αντέδρασε στη θέα των αντιεξουσιαστών. Χθες το βράδυ έδινε κατάθεση στο κλιμάκιο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που μετέβη στο σημείο. Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στους συναδέλφους του, στην κινητοποίηση μετείχαν περίπου 20 άτομα, που προσέγγισαν και αποχώρησαν από το σημείο πεζή. Πιθανολογείται ότι είχαν σταθμεύσει τις μοτοσικλέτες τους στα γύρω στενά προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη διαφυγή τους.

Είναι η δεύτερη φορά που ο «Ρουβίκωνας» θέτει στο στόχαστρό του τη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ισραήλ. Τα ξημερώματα των Χριστουγέννων μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν πραγματοποιήσει επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία της χώρας. Στις σκοπιές έξω από το κτίριο υπήρχαν δύο αστυνομικοί που ειδοποίησαν –όπως προβλέπεται– το κέντρο της Αμεσης Δράσης, χωρίς ωστόσο να αποπειραθούν να παρεμποδίσουν ή να καταδιώξουν τους δράστες. Το περιπολικό που έχει προβλεφθεί στο σχέδιο φύλαξης του κτιρίου απουσίαζε, γεγονός που είχε προκαλέσει δυσφορία στη φυσική και πολιτική ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι στις 14 Μαρτίου ανακοινώθηκε η παραπομπή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας 12 μελών του «Ρουβίκωνα», που φέρονται να έχουν συμμετάσχει σε εφόδους στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, όχι όμως και το «ντου» στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή