«Μπροστά τα συνδικάτα για το κοινωνικό κράτος»

«Μπροστά τα συνδικάτα για το κοινωνικό κράτος»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προτροπή προς τα συνδικάτα «να μπουν μπροστά, για να προστατεύσουν το κοινωνικό κράτος με όσες δυνάμεις διαθέτουν» απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη χθεσινή συνάντησή του στο προεδρικό μέγαρο με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η πρόσκληση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας προς τον κ. Παυλόπουλο και επισήμως στην εκδήλωση-συναυλία που προετοιμάζει τον Μάιο, με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυσή της. Στη διάρκεια της συνάντησης, οι συνδικαλιστές επισήμαναν ότι η υπερφορολόγηση, κυρίως της εργασίας, έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση, που ακόμη και αυτοί που έχουν εργασία δεν μπορούν να βιοπορίζονται, καθώς ένα ποσοστό άνω του 23% των εργαζομένων βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση φτώχειας.

«H συμβουλή του Προέδρου –και νομίζω είναι καθήκον δικό μας– είναι να συμμετάσχουμε και να μπούμε μπροστά όπου μπορούμε, με τις δυνάμεις που έχουμε και γνωρίζοντας ότι έχουν υποστεί κρίση οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί, για να προστατεύσουμε το κοινωνικό κράτος. Να δούμε τι ορίζοντες ανοίγονται μετά το νομικό τέλος των μνημονίων και της νέας περιόδου που θα ανοίξει, η οποία θα είναι μία περίοδος μ’ ένα νέο πρόγραμμα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική που έχει ακολουθηθεί έχει επιφέρει, μεταξύ άλλων, μεγάλο πλήγμα στη μισθωτή εργασία και αφορά τους μισθούς και την ανεργία» και ότι «η καθίζηση των μισθών δεν οδήγησε σε αντίστοιχη μείωση των τιμών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή