«Πολιτικό κωμικό» χαρακτηρίζει τον Π. Καμμένο Τούρκος υπουργός

«Πολιτικό κωμικό» χαρακτηρίζει τον Π. Καμμένο Τούρκος υπουργός

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα οξείς χαρακτηρισμούς ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Άγκυρας Ομέρ Τσελίκ, ζήτησε από την Ευρώπη να καταδικάσει τις δηλώσεις του Πάνου Καμένου για την Τουρκία.

Ο Ομέρ Τσελίκ χαρακτηρίζει «πολιτικό κωμικό» και προβοκάτορα τον Έλληνα υπουργό και μιλάει για αλαζονική πολιτική κωμωδία που «φέρει τον τίτλο Υπουργός Εθνικής Αμυνας».

Με διαδοχικές αναρτήσεις του στο twitter, ο κ. Τσελίκ αναφέρει ότι η ΕΕ δεν μπορεί να διακηρύσσει τις αρχές της αλλά συνάμα να αγνοεί τις «διαρκώς προκλητικές» τοποθετήσεις του κ. Καμμένου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη δήλωση του ΥΕΘΑ περί αποστολής περαιτέρω ελληνικών στρατευμάτων στα σύνορα.

Κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση πως με τη σιωπή που επιδεικνύει ουσιαστικά δίνει τη συναίνεσή της στα όσα λέει ο Καμμένος, ενώ επισημαίνει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι μολονότι μιλά για πολιτικές και νομικές αρχές εθελοτυφλεί απέναντι στη συμπεριφορά του υπουργού του.

Ο κ. Τσελίκ προσθέτει ότι εάν η ΕΕ θέλει να λογίζεται ως επιθυμητός προορισμός για τα υποψήφια κράτη όπως η Τουρκία, δεν μπορεί να δίνει πάσα σε «προκλητικές» συμπεριφορές, καθώς διαφορετικά δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά «κενή» αλληλεγγύη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή