Επεισόδια στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο – Καταστράφηκε το ιατρείο του καταυλισμού

Επεισόδια στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο – Καταστράφηκε το ιατρείο του καταυλισμού

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν, χθες το βράδυ (Δευτέρα του Πάσχα), στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο μεταξύ ομάδων Ιρακινών, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το AΠΕ-ΜΠΕ.

Οι συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του νυχτερινού ιατρείου του καταυλισμού κοντά στη βόρεια πύλη του χώρου, όταν κάποιοι μπήκαν σε αυτό για να προστατευτούν, αλλά τελικά δέχθηκαν επίθεση.

Σημειώνεται, δε, ότι η κατάσταση λόγω των συνεχών και αυξανόμενων ροών στον καταυλισμό είναι εκρηκτική, καθώς η υποδομή του είναι για 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες και φιλοξενούνται περί τους 6.300.

Ειδκότερα, αυξημένες ήταν οι ροές τις ημέρες του Πάσχα, όπου συνολικά 607 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου και καταγράφηκαν στα αντίστοιχα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Από το πρωί της μεγάλης Πέμπτης μέχρι και σήμερα Τρίτη του Πάσχα, 418 πέρασαν στη Λέσβο, 69 στη Χίο και 120 στη Σάμο.

Συνολικά από την 1η Απριλίου μέχρι και σήμερα το πρωί στα νησιά πέρασαν 1.173 πρόσφυγες και μετανάστες, 630 στη Λέσβο, 281 στη Χίο και 262 στη Σάμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή