Μαξίμου για Ρω: Τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά

Μαξίμου για Ρω: Τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το συμβάν στη Ρω, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.

Όπως τονίζουν από την κυβέρνηση: «Λειτουργήσαμε προειδοποιητικά-αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε». Προσθέτουν δε πως «δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν, διότι δεν είχαμε παράβαση».

Ωστόσο, όπως αναφέρουν, νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από την πλευρά της Τουρκίας που εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος.

Το χρονικό

Η χαμηλή πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, γύρω στις 23:30, κοντά στη νήσο της Ρω, στα δυτικά του Καστελόριζου.

Η ελληνική στρατιωτική φρουρά έριξε προειδοποιητικές βολές με τροχιοδεικτικά πυρά προς την αντίθετη πλευρά, προκειμένου να απομακρυνθεί το ελικόπτερο.

Αμέσως μετά το ελικόπτερο απομακρύνθηκε προς την Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή